Obradovic Eski Öğrencilerine Karşı - Son Dakika
Spor

Obradovic Eski Öğrencilerine Karşı

Obradovic Eski Öğrencilerine Karşı

Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde eski yardımcısı ve öğrencilerine karşı mücadele edecek.

16.05.2018 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 18-20 Mayıs'ta düzenlenecek Dörtlü  Final'de Obradovic, geçmiş yıllarda yollarının kesiştiği Rusya'nın CSKA Moskova  takımının başantrenörü Dimitris Itoudis, İspanyol temsilcisi Real Madrid'in  çalıştırıcısı Pablo Laso ve Litvanya ekibi Zalgiris'in başında bulunan Sarunas  Jasikevicius ile karşı karşıya gelecek.
Obradovic, Dörtlü Final'de şampiyonluk için çekişeceği Laso ve  Jasikevicius'un oyunculuk dönemlerinde başantrenörlüğünü üstlendi. Itoudis ise  Sırp başantrenörün Yunan ekibi Panathinaikos'u çalıştırdığı 13 yıllık dönemde  yardımcılığını yaptı.
Itoudis ile 13 yıl çalıştı
Obradovic ile Itoudis'in arasındaki ilişki, parkelerin dışına kadar  uzanıyor.
Panathinaikos'ta 1999-2012 yıllarında beraber çalışan ikili, Yunan  ekibine 5 THY Avrupa Ligi ve 11 Yunanistan Ligi şampiyonluğu yaşatarak önemli bir  başarıya imza attı.
Yunan başantrenör Itoudis'in takımı CSKA Moskova, Obradovic'in başında  bulunduğu Fenerbahçe'yi 2016'da THY Avrupa Ligi finalinde mağlup ederek  şampiyonluğa ulaştı.
Laso ile Real Madrid'de çalıştı
Obradovic, Real Madrid'in başında bulunduğu dönemde 2 sezon Laso'nun  başantrenörlüğünü üstlendi.
Eflatun-beyazlı ekipte 1994-1997 yıllarında görev yapan Sırp  başantrenör, Laso'nun da yer aldığı takıma 1996-1997 sezonunda FIBA Saporta  Kupası'nı kazandırdı.
İspanyol Laso, 2011'den bu yana başantrenörlüğünü yaptığı ve 1 kez THY  Avrupa Ligi şampiyonluğuna taşıdığı Real Madrid'de 1995-1997 yıllarında forma  giymişti.
Jasikevicius ile THY Avrupa Ligi şampiyonluğu var
Zeljko Obradovic ile Litvanyalı Sarunas Jasikevicius, Panathinaikos'ta  önemli başarılar elde etti.
Jasikevicius, Obradovic'in başında bulunduğu Yunan ekibinde iki ayrı  dönemde olmak üzere 4 sezon forma giydi. Bu süreçte Yunan ekibi 1 THY Avrupa  Ligi, 3 de Yunanistan Ligi şampiyonluğu elde etti.
İkili, Panathinaikos'ta 2007-2010 ve 2011-2012 sezonlarında görev  yaptı

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Obradovic Eski Öğrencilerine Karşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor
    19:58 Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri müsabakaları, Düzce'de devam ediyor. Türkiye'nin 28 ilinden takımların katıldığı şampiyonada 40 kız ve 40 erkek sporcu ter döküyor. Final müsabakaları ise Pazar günü yapılacak.

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.


Advertisement