Ocak Ayında Konya'da Öne Çıkanlar - Son Dakika
Güncel

Ocak Ayında Konya'da Öne Çıkanlar

Konya'nın Ocak ayında medyada en fazla yer alan konuları, markaları ve isimlerini analiz ettiği araştırması sonuçlandı.

07.02.2013 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Karapınar'da linyit bulundu…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Maden Tetkik ve Arama Kurumu (MTA) tarafından 4 yıl süren çalışmaların ardından Konya Karapınar'da 1,8 milyar tonluk linyit rezervi keşfedildi. 5 bin megavat (MW) gücündeki termik santrale yaklaşık 30 yıl yetebilecek rezerve sahip olan sahanın ekonomiye kazandırılması için harekete geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, burada 2 bin 400 MW kurulu güce sahip Atatürk Barajı'nın iki katı elektrik üretilmesini hedeflendiğini belirtti. Karapınar sahasının 1,8 milyar tonluk linyit rezervine sahip olduğunu bildiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karapınar sahasının uluslararası yatırımcıların yanında yerli yatırımcıların hatta Konyalı sanayicilerin buluşabileceği bir rezerve sahip olduğunu dile getirerek, rezervin kurulacak 5 bin MW gücündeki santrale 30-40 yıl rahatlıkla hizmet verebileceğini ifade etti.

Konya 'Made in Konya' ile farkındalık yaratacak…

Konya Sanayi Odası (KSO), Türkiye'de ve dünyada bir Konya farkındalığı yaratmak amacıyla bir ilke imza atarak, Made in Konya Projesini hayata geçirecek. KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Made in Konya Projesi kapsamında Konya ve Karaman bölgesinde ihracat yapan firmaları kapsayan bir Konya İhracat Platformu oluşturulacağını belirtti. Büyükhelvacıgil ayrıca, 'Bir AB Projesi olan Made in Konya Projesi'nde, proje ortaklarımız Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ile Almanya Güney Saksonya Chemnitz Ticaret Sanayi Odası, proje kapsamında Konya'yı tanıtmak amacıyla çeşitli promosyon çalışmalarının yanı sıra, ihracatla ilgili gelişmeleri paylaşmak amacıyla bir ihracat platformu ve e-posta grubu oluşturacak. Böylece hem Konya ve Karaman'daki ihracatçı firmalarımız kendi aralarında iletişimlerini artırabilecek, hem de dünyadaki gelişmeleri yakından takip etme imkanı bulacaklar' dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği'nden Konya Büyükşehir'e Ödül…

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), 2012 yılında ödüle layık görülen yılın yazar, fikir adamı ve sanatçılarını açıkladı. Daha önce Mesnevi'nin 20 dile çevrilmesi projesiyle de özel ödül alan Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Vilayeti Salnameleri ve Konya Kadı Sicilleri eserleriyle Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 'Kamu Yayıncılığı' dalında ödüle layık görüldü. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TYB tarafından ödüle layık görülen Konya Vilayeti Salnameleri ve Konya Kadı Sicilleri eserlerinin bölge tarihine ışık tutan önemli eserler olduğunu, eserlerin yayınlanmasında emeği geçenlere ve Büyükşehir Belediyesi'ni ödüle layık gören Türkiye Yazarlar Birliği'ne teşekkür etti.

Ocak ayında bu Konyalıları konuştuk…

Medya Takip Merkezi'nin 2013 yılının ilk ayını kapsayan Konya gündemi araştırmasına göre, ayın en çok konuşulan Konyalı ismi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu. Davutoğlu, ay boyunca sürdürdüğü yurtdışı temaslarıyla 12 bin 857 habere konu edildi.

Konya gündeminin en çok konuşulan bir diğer ismi ise, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'ti. Akyürek Konya için yapılan yatırım ve kültür-sanat faaliyetleriyle adından söz ettirerek bin 245 yazı ve haberde yer aldı.

Ayın en çok konuşulan diğer isimleri ise şu şekilde gerçekleşti;

YILIN EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLERİ

No Kişi Adet

1 AHMET DAVUTOĞLU 12.857

2 TAHİR AKYÜREK 1.245

3 ATİLLA KART 855

4 MEHMET HANÇERLİ 743

5 SERDAR KALAYCI 740

6 AYDIN NEZİH DOĞAN 616

7 UĞUR İBRAHİM ALTAY 540

8 HAKKI GÖKBEL 427

9 SELÇUK ÖZTÜRK 387

10 FARUK BAL 356

MTM Medya Takip Merkezi'nin, Ocak ayında 3 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir

Konya'yı konuşturan markalar…

MTM'nin aynı araştırmasında, Konya'nın en çok konuşulan markası Konya Şeker oldu. Marka, 8,5 milyona ulaşan ağaçlandırma kampanyasıyla ön plana çıkarken, 357 haberle adından bahsettirdi.

Konya'nın öne çıkmayı başaran bir diğer markası ise, Kombassan Kağıt idi. Kombassan, 'Anadolu Kaplanları- Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi' araştırmasında karını en çok arttıran 5 şirket arasına girerek aldığı ödülle gündeme geldi.

Ocak ayında öne çıkan diğer markalar;

YILIN EN ÇOK KONUŞULAN MARKALARI

No Marka Adet

1 KONYA ŞEKER FABRİKASI 357

2 KOMBASSAN KAĞIT 212

3 RIXOS HOTEL KONYA 211

4 TÜMOSAN TÜRK MOTOR VE TRAKTÖR SANAYİ 188

5 AKOVA SÜT VE GIDA 116

6 ETİ ALÜMİNYUM ÇELİK 109

7 KOMPEN 105

8 KONYA ÇİMENTO 78

9 KOMYAPI 69

10 DIVAPAN 68

MTM Medya Takip Merkezi'nin, Ocak ayında 3 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir

MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

• Gençlik ve Spor Bakanlığınca 16-20 yaş aralığındaki gençlere yönelik olarak planlanan 'Yüz Güler Yüz' isimli hareketlilik programının Konya'da gerçekleştirilmesi planlandı. Söz konusu proje ile tarihi ve kültürel yerler farklı illerdeki gençler tarafından bizzat ziyaret edilecek.

• Pilot il olarak Konya'da uygulanmaya başlanan avuç içi damar izi kimlik doğrulama sisteminin Konya'dan olumlu not aldığı ve yeni sistemle şikayetlerin azaldığı belirtildi.

• Yatırım ve işbirliği imkanlarını araştırmak üzere Konya'ya gelen Japonya Dış Ticaret Teşkilatı (JETRO) Genel Müdürü Naohiko Yamaguchı, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz'ı ziyaret etti.

• Torku Konyaspor, ara transfer döneminde Adana Demirspor forması giyen 26 yaşındaki sol kanat oyuncusu Murat Kalkan ve Bulgaristan liginde top koşturan Hollandalı forvet Sjoerd Ars'ı renklerine bağladı.

• Konya İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi Spor Kulübü'nde faaliyet gösteren halter ve bisiklet branşında Türkiye ve Avrupa'da dereceye giren sporcularını altınla ödüllendirdi.

Çanakkale Savaşı'na ve İstiklal Harbi'ne en çok şehit veren illerden biri olan Konya'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından bir şehitlik yapıldı. Şehitlikte, Konya'dan şehit düşenlerin isimleri ölümsüzlük kazandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ocak Ayında Konya'da Öne Çıkanlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement