Oculus, Yeni Sanal Gerçeklik Başlığı Rift S'i Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri - Son Dakika
Teknoloji

Oculus, Yeni Sanal Gerçeklik Başlığı Rift S'i Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

Oculus, Yeni Sanal Gerçeklik Başlığı Rift S\'i Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

GDC 2019'da Oculus'un yeni PC tabanlı sanal gerçeklik başlığı Oculus Rift S tantıldı. Başlık, Rift platformuna ve platformun oyunlarına uygun olarak üretildi.

21.03.2019 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gelecekte oyun sektöründe çok daha büyük bir rol oynayacak. Bu teknolojilerin gelişime öncülük eden firmalardan biriyse Oculus. Oculus, yeni başlığını GDC 2019'da tanıttı.

Oculus Rift S adlı başlıkta çözünürlük arttırılarak her göz için 1280 x 1440 piksellik çözünürlüğe sahip LCD ekranlar kullanıldı. Böylece daha keskin görüntüler ve daha fazla piksel yoğunluğunun getirdiği daha akıcı oyun tecrübesi oyunculara sunulmuş oldu.

Oculus, Yeni Sanal Gerçeklik Başlığı Rift S'i Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

Cihazın tasarımı için Oculus ile Lenovo işbirliği yaptı. Lenovo Legion adlı oyuncu topluluğundan gelen geri bildirimlere göre geliştirilen cihazın pek çok özelliğinde gelişmeler var. Oculuse göre yeni başlık daha rahat, daha dengeli ağırlık dağılımına sahip, ışığı daha iyi engelliyor ve sadece tek kablo ile kullanılıyor. Rift S'te de daha önceki başlıklar gibi entegre ses sistemi ve kulaklık girişi var. Böylece oyun oynarken favori kulaklığınızı da kullanabiliyorsunuz.

Cihazda bulunan beş sensör, başlığın çevreyi daha iyi ve detaylı olarak algılamasını sağlıyor. Oculus Insight adlı bu iç-dış takip teknolojisi, bilgisayar görselleme algoritmalarını kullanıyor.

Oculus, Yeni Sanal Gerçeklik Başlığı Rift S'i Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

Bu takip teknolojisi için Oculus Touch kumandaları da yeniden tasarlandı. Ele tam oturan bu kumandayla oyunların içinde bir şeyleri tutabilir, işaret edebilir ve hareket edebilirsiniz. Başlığın yeni özellikleri daha hızlı ve daha az derinlik kaybına sahip şekilde görüntü oluşturmayı da sağlıyor.

Oculus Rift S önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacak ve fiyatı 399 dolar olacak.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Oculus, Yeni Sanal Gerçeklik Başlığı Rift S'i Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement