Ödemiş Belediyesi'nden 'Gezi Parkı' Hamlesi - Son Dakika
Güncel

Ödemiş Belediyesi'nden 'Gezi Parkı' Hamlesi

Ödemiş Belediyesi\'nden \'Gezi Parkı\' Hamlesi

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, ülke çapında protestolara neden olan Taksim Gezi Parkı protestolarına farklı bir destek verdi.

13.06.2013 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, ülke çapında protestolara neden olan Taksim Gezi Parkı protestolarına farklı bir destek verdi. Başkan Keskin, bir süre önce yıkılan belediye binasının yerine alış-veriş merkezi (AVM) yapılması yönünde çok sayıda talep olmasına karşın, bunun yerine park yapacaklarını açıkladı.

Göreve geldiği günden beri çevreci yatırımlarla öne çıkan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, "Yıktığımız belediye binasının yerine gezi parkı yapacağız. İlçemize yeni yaşam alanları kazandırmak, insanların nefes alacağı parklar yapmak için uğraşıyoruz. 17 bin 515 metrekarelik alanda yürüyüş yolu, oturma grupları, dinlenme alanları olacak. Projeyi hazırladık. Çalışmalara da hemen start veriyoruz" dedi.

AVM YAPMAK İÇİN YALVARDILAR

Yıktıkları belediye binası yerine birçok AVM firmasının talip olduğunu da belirten Başkan Keskin, "Biz halkımıza beton yığınları değil, yaşam alanları kazandırmak için göreve talip olduk. Sanayi Sitesi içinde de havuzlu bir park yaptık. Halkımız orada su ve kuş seslerini dinleyerek ağaçların gölgesinde ruhunu dinlendirecek" diye konuştu.

İZMARİTLER İÇİN SOKAKLARA KÜLLÜK KOYDURDU

Başkan Keskin, bugüne kadar çevre konusunda şu çalışmaları hayata geçirdi:

"İçme suyunu Türkiye'de ilk defa sofra tuzuyla arıtıp, çeşmelerden kaynak suyu kalitesinde su akıttı. Şehrin çöp bidonları yer altına aldı. Yaz aylarında kireçle bakterilerden dezenfekte edilip koku önleniyor. Pazar yerlerinde naylon poşet kullanımını azaltmak için, bez torba diktirip, file ördürdü ve halka dağıttı. Sigara izmaritlerinin yere atılmasını önlemek için, şehri cadde ve sokaklarına küllük koydurdu. Araç trafiğini azaltmak, yakıt tasarrufunu özendirmek için belediyeye bisikletler alıp halkın kullanımına verdi. Mandıraları birleştirip, peynir suları için arıtma kurdu. Arıtma çamurlarından elektrik üretmek için düzenek yaptırdı." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ödemiş Belediyesi'nden 'Gezi Parkı' Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement