Ödemiş Halk Eğitim'den Kültür ve Sanat Gecesi - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Halk Eğitim'den Kültür ve Sanat Gecesi

Ödemiş Halk Eğitim\'den Kültür ve Sanat Gecesi

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kültür sanat gecesi düzenledi.

05.05.2014 10:59  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kültür sanat gecesi düzenledi.

Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki gece Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Anasınıfının hazırladığı sergi açılışı ile başladı. Programda sergi açılışından sonra Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Serdar Ergin, açılış konuşması yaptı. Ergin, "Bir ülkenin geleceğine yapılmış en büyük yatırım insanına özelliklede gençlerine yapılmış yatırımdır. Bugün sahneye çıkacak olan gençlerimiz hepimizin geleceğidir. Onların sanatla uğraşmaları, ülkelerine ailelerine ve her şeyden önemlisi kendilerine faydalı birer bireyler olarak yetişmeleri bizim için çok önemlidir."

"ÖDEMİŞ H.E.M. MARKA HALİNE GELMİŞTİR"

"Ödemiş Halk Eğitim Merkezi bugüne kadar göstermiş olduğu çabaların karşılığını artık almaya başlamıştır. Bu bizim için en büyük bir gururdur. Bugüne kadar açmış olduğumuz kurslarla, yaptığımız seminerle, "Her zaman her yerde herkes için eğitim" felsefesiyle hareket eden kurumumuz Ödemiş'te bir marka haline gelmiştir. Tüm çabamız halkımızın kültür düzeyini yükseltmek içindir. İnsanlara ihtiyacı olan bilgi ve eğitimin sağlanmasında yaygın eğitimin önemi her geçen gün artmaktadır."

"EĞİTİM İNSANLARA BARIŞ VE DÜZENİN SAĞLANMASININ KENDİ ÇIKARLARI İÇİN GEREKLİ OLDUĞUNU ÖĞRETİR"

"Eğitim insanlara barış ve düzenin sağlanmasının kendi çıkarları için gerekli olduğunu öğretir. Mustafa Kemal genç cumhuriyetimizin kuruluşunu millet mektepleri ile başlatırken, o günlerdeki toplumsal yapının baştan aşağıya yenilenme sürecinden geçirilmesini de sağlıyordu. O, eğitimin üretimle, teknolojik gelişmelerle, yerel kaynaklarla, kültürle, sanatla ilişkisini görüyor ve bunların önemine dikkat çekiyordu. "savaş meydanlarında kazandığımız zaferler, gerçekte eğitim alanında, ekonomik alanda kazanacağımız zaferlere sadece zemin hazırlamıştır." Diyen bağımsız savaşımızın eşsiz komutanı, bizim izlememiz gereken yolu da gösteriyordu. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinliklerde yaptığımız tüm çalışmalarla çağın gerektirmiş olduğu bilim ve teknolojiye sahip kültürünü ve sanatını koruyarak gençlerine ve çocuklara aktaran bireyler yetiştirmeyi hedefledik. Bu çalışmalara katılım gösteren tüm çalışma arkadaşlarımıza, eğitimcilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından önce ney dinletisi sahne aldı. Daha sonra org konseri katılımcılarla buluştu. Ardından gitar dinletisi grubu sahne alarak katılımcılardan büyük alkış aldı. Dinletilere bağlama konseri ve keman dinletisi takip etti. Keman grubunun büyüklü küçüklü kemancıları bireysel gösterdikleri performans ile büyük ilgi gördü.

Dinletilerin ardından son olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesine bağlı Türk halk oyunları gösterileri sahne aldı. Program ilerleyen saatlerde katılımcıların gösterilere ayakta alkışlaması ile son buldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Halk Eğitim'den Kültür ve Sanat Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement