Ödemiş'te Ambulans Sıkıntısı - Son Dakika
Güncel

Ödemiş'te Ambulans Sıkıntısı

Ödemiş\'te Ambulans Sıkıntısı

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde bulunan 3 ambulanstan 1'i karıştığı trafik kazası nedeniyle hasarlı olduğu için kullanılamazken, diğer 2'sinin İzmir'e hasta götürmesi üzerine, tek katlı evin terasından düşüp yaralanan 11 yaşındaki Selcan Yüksel ile...

26.01.2012 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde bulunan 3 ambulanstan 1'i karıştığı trafik kazası nedeniyle hasarlı olduğu için kullanılamazken, diğer 2'sinin İzmir'e hasta götürmesi üzerine, tek katlı evin terasından düşüp yaralanan 11 yaşındaki Selcan Yüksel ile kalp krizi geçiren 2 kişi, yaklaşık 3 saatlik bekleme ardından çevre ilçelerden gönderilen ambulanslarla İzmir'e sevk edildi. İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. İbrahim Telli, "Devlet Hastanesi'nde bir hasta nakil ambulansı vardı o kaza yaptığı için kullanılamıyor. Diğer iki ambulans İzmir'e hasta götürdü. Üç hastanın aynı ana denk gelmesi sıkıntıya neden oldu" diye konuştu.

Ödemiş İlçesi'nde, Devlet Hastanesi'ne ait yalnız bir hasta nakil ambulansı ve İzmir 112 Komuta Kontrol Merkezi'nden ilçeye konuşlandırılan iki ambulans bulunuyor. Hastaneye ait ambulans bir süre önce karıştığı trafik kazası nedeniye hasar gördü ve kullanılamaz oldu. Diğer iki ambulans da İzmir'e hasta götürdü, oradan da başka görevlere gönderildi.

Beydağ İlçesi'ne bağlı olan Çamlık Köyü'nde yaşayan 11 yaşındaki Selcan Yüksel, dün saat 16.30 sıralarında, tek katlı evlerinin terasında oynarken dengesini kaybedip başının üstüne düştü ve yaralandı. Annesi 28 yaşındaki Şerife Yüksel ve yakınlarının yardımıyla Beydağ Sağlık Ocağı'na kaldırılan küçük kız, sağ kolunda kırık ve kafatasında da çatlak olduğu belirlenince yine yakınları tarafından yakındaki Ödemiş Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada kolu alçıya alınan küçük kızın İzmir'deki hastaneye sevk edilmesine karar verildi. Olayı öğrenen bir firmada şoförlük yapan babası 34 yaşındaki Kadir Yüksel de hastaneye geldi. Saatler geçmesine rağmen Selcan Yüksel ilçede ambulans bulunmadığı için sevk edilemedi. Hastane personeli, Beydağ İlçesi'nden ambulans istedi.

İKİ KALP KRİZİ BİRDEN

Aynı saatlerde yakınları tarafından hastaneye getirilen Çaylı Beldesi eski Belediye Başkanı Mehmet Kaptan'ın eşi 69 yaşındaki Ayşe Kaptan ile bir başka hasta, 78 yaşındaki Nihat Çakıcı'nın kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Bu iki hastanın da İzmir'e sevk edilmesine karar verildi ve Kiraz ile Tire İlçesi'nden ambulans istendi.

GEÇİKMELİ SEVK

Çevre ilçelerden istenen 3 ambulansın gelmesiyle kalp krizi geçiren iki hasta farklı ambulanslarla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, küçük Selcan da Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Tedaviye alınan biri çocuk üç kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

"3 HASTA AYNI ANDA GELİNCE SIKINTI ÇIKTI"

İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. İbrahim Tellel, Ödemiş Devlet Hastanesi'ne ait 1 hasta nakil ambulansı bulunduğunu, bunun kaza yaptığı için hasarlı olduğunu ve kullanılamadığını söyledi. Tellel, "Ayrıca İlçemizde İzmir'den gönderilen iki ambulans bulunuyor ve İzmir'e hasta götürdükleri zaman başka görevlerde de kullanılanabiliyor. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Daha önce sıkıntı olmuyordu ancak üç hasta aynı anda gelince sorun çıktı. Hastaları bir süre bekletmek zorunda kaldık çevre ilçelerden çağırdığımız ambulanslarla hastalarımızı İzmir'e gönderdik. Bu da üç saate yakın bir gecikmeye neden oldu" dedi. - İzmir/ Ödemis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ödemiş'te Ambulans Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement