Ödemiş'te Çakırcalı Konağı Müze Oluyor - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te Çakırcalı Konağı Müze Oluyor

Ödemiş\'te Çakırcalı Konağı Müze Oluyor

Ödemiş'in Kayaköy beldesinde bulunan, Egenin ünlü efelerinden Çakırcalı Mehmet Efe'ye ait tarihi konak restore edilerek müze haline getiriliyor.

26.11.2013 14:03  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş'in Kayaköy Beldesi'nde bulunan, Egenin ünlü efelerinden Çakırcalı Mehmet Efe'ye ait tarihi konak restore edilerek müze haline getiriliyor.

Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Yönelik Katkı Payına Dair yönetmelik kapsamında, İzmir İl Özel İdaresi tarafından tarihi varlıklara harcanmak üzere, belediyelerin emlak vergilerinden kesilen %10 luk payından konak için 787.840,00 TL Kayaköy Belediyesi'ne gönderilerek konağın restorasyonuna başlandı.

210 günde bitirilecek olan restorasyon çalışmalarına Temmuz ayında başlandı. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda konağın yüzde 75'i restore edildi. Restorasyon işlerinden sonra iki katlı olan Çakırcalı Konağı'nda, Çakırcalı ile ilgili belgeler ve Çakırcalı'nın eşyaları teşhir edilecek.

Güroğuzlar İnş. Şirketi tarafından yapılan restorasyon çalışmaları süratli bir şekilde devam etmektedir. Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Çakırcalı Konağı İnşaatını yerinde görmek ve bilgi almak için Kayaköy Beldesine gitti. Şirket yetkilileri ile çalışmaları yerinde gören Kaymakam Abdullak Dölek'e Belediye Başkanı Ali Akkaşlı eşlik etti.

Kaymakam Dölek "Ege'nin ünlü efelerinden Çakırcalı Mehmet Efe'nin tarihi konağı zaman aşımına uğrayarak yok olmaya mahkum olmuştu. İl Özel İdaresi tarafından Belediyeye gönderilen ödenekle, konağın restorasyonuna başlanıldı. Restorasyondan sonra konağın müze haline gelmesiyle Kayaköy Beldesi Turizme açılacaktır. Çakırcalı'yı tanımak ve konağı görmek için çok sayıda tarih meraklısının Kayaköy'e gelerek beldeye maddi katkı sağlaması beklenmektedir." dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te Çakırcalı Konağı Müze Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement