Ödenmeyen Borç Bizi Zor Durumda Bıraktı" - Son Dakika
Güncel

Ödenmeyen Borç Bizi Zor Durumda Bıraktı"

Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği (YASKİ) Başkanı Ahmet Özsümer, "Yalova Belediyesinin birliğe olan atık su bedeli borcu 4 milyon 444 bin lira. Ödenmeyen borç bizi zor durumda bıraktı.

07.08.2018 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği (YASKİ) Başkanı Ahmet Özsümer, "Yalova Belediyesinin birliğe olan atık su bedeli borcu 4 milyon 444 bin lira. Ödenmeyen borç bizi zor durumda bıraktı." dedi.

YASKİ Başkanı Özsümer, YASKİ'de düzenlediği değerlendirmede toplantısında, 4 yılda 4 büyük projeyi hayata geçirmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

"Yalova Belediyesinin birliğe olan atık su bedeli borcu 4 milyon 444 bin lira. Ödenmeyen borç bizi zor durumda bıraktı." diyen Özsümer, şunları kaydetti:

"Sürekli bir öteleme, 4 yılı tamamladık. Hala sürekli bir öteleme içerisindeyiz. Yani bir ay, bir ay, bir ay herkes kişisel bağlantılarıyla veya siyasi bağlantılarıyla bir ay, bir ay öteliyor. Dün yine ötelendi. Ama 29 gün sonra ne bekliyor? Halk sağlığını ve çevre kirliliğini ciddi anlamda tehdit ediyor şu manzara. 29 gün sonra eğer bu tesisler durma noktasına gelirse 1-2 gün içerisinde gerçekten hayal bile etmek istemiyorum, Yalova çok kötü duruma düşer. Hak sağlığı ciddi risk altında olur. Her türlü salgın hastalığa yol açabilecek durum ortaya çıkar."

Özsümer, borcun ödenmesi ve tesisin sürekliliğinin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Süreklilik nasıl sağlanır? Diyorlar ya, 'Biz para ödüyoruz, para nereye gidiyor?' İşte paranın nereye gittiğini açık olarak biz aynı dosyaları valiliğe de yolladık. Valilik de istemiş bizden. Zaten buranın en büyük iki tane gideri var. Gider kalemi, bir tanesi enerji, bir tanesi personel maaşı. Zaten katılım payından gelen para sıfıra sıfır bunlara ancak yetiyor. Onun için bu saatten sonra artık belediyelerin, zaten diğer 4 belediyeyle sıkıntı yaşamıyoruz. Maalesef Yalova Belediyesi ile yaşıyoruz. Artık onun da atık su bedelini öncelikleri arasına alması lazım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ödenmeyen Borç Bizi Zor Durumda Bıraktı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement