ODTÜ Teknokent Kavşağı'nın İlk Aşaması Bitti - Son Dakika
Güncel

ODTÜ Teknokent Kavşağı'nın İlk Aşaması Bitti

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Bilkent Şehir Hastanesi'ne ulaşım başta olmak üzere bölge trafiğine rahatlık kazandırması planlanan yol projesinin ODTÜ Teknokent Kavşağı'nın ilk aşamasının tamamlandığı bildirildi.

13.04.2018 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Bilkent Şehir Hastanesi'ne ulaşım başta olmak üzere bölge trafiğine rahatlık kazandırması planlanan yol projesinin ODTÜ Teknokent Kavşağı'nın ilk aşamasının tamamlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 3 bin 700 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi'ne ulaşım başta olmak üzere, bölge trafiğine rahatlık kazandırması planlanan yol projesinin ilk aşamasının tamamlandığı, hastanenin açılmasıyla kavşağın bağlantıları ve çevre düzenlemesiyle tamamen trafiğe açık hale geleceği ifade edildi.

Açıklamada üç katlı ODTÜ Teknokent Kavşağı'nın diğer bölümlerindeki çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanarak, hizmete girmesinin planlandığı, kavşağın tamamlanmasının ardından çevre yollarla bağlantıları sağlayacak dev bulvar çalışmalarına başlanacağı da kaydedildi.

"Bilkent'e gidiş yönü alttan devam edecek"

Köprülü kavşağın, Bilkent- Eskişehir Yolu yönünün açılmasıyla trafiğin köprü üstüne alınacağı ve bu sayede hem transit akışın sağlanacağı hem de alttaki kavşak çalışmalarının daha rahat ve hızlı bir şekilde yapılabileceği bilgisi verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bilkent'e gidiş yönü alttan devam edecek, ancak her iki yönde de daha rahat bir trafik sağlanmış olacak. Kavşağın dört bir tarafa bağlantısını sağlayacak yollarda da eş zamanlı olarak çalışmalar sürüyor. Eskişehir Yolu yönüne gidişi sağlayacak köprünün asfaltı döküldü, çizgileri çekildi, aydınlatma direkleri ve levhaları yerleştirildi.

Teknokent Kavşağı'ndaki çalışmaların, şehir hastanesi açılmadan bitirilmesi için hummalı bir çalışma sürdürülüyor. Eskişehir Yolu yönünü trafiğe açılmasının ardından köprülü kavşak da hizmete açmayı hedeflendi. Şehir Hastanesi hizmete girmeden yol trafiğe açılmış olacak."

Açıklamada, çalışmaların yüzde 80 oranında tamamlandığı bildirilerek, "ODTÜ Teknokent Kavşağı'nda tüm bağlantı yolları ve çevre düzenlemeleri tamamlandığında toplam yol uzunluğu 33 kilometre olacak. Üzerinde 29 sanat yapısı ve 2 tünelin yer alacağı projede, 3 katlı köprülü kavşak, 2 köprü ve 2 alt geçit bulunuyor." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ODTÜ Teknokent Kavşağı'nın İlk Aşaması Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement