Odü Diş Hekimliği Fakültesi Adından Sıkça Söz Ettiriyor" - Son Dakika
Güncel

Odü Diş Hekimliği Fakültesi Adından Sıkça Söz Ettiriyor"

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Eğitim ve öğretim noktasında elde ettiği yüksek doluluk oranı ve yurttaş odaklı sağlık hizmetleri misyonuyla hem geleceğin hekimlerini yetiştiren hem de gerçekleştirdiği çok sayıda tedavi ve cerrahi işlemlerle toplum sağlığına fayda...

17.04.2019 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Eğitim ve öğretim noktasında elde ettiği yüksek doluluk oranı ve yurttaş odaklı sağlık hizmetleri misyonuyla hem geleceğin hekimlerini yetiştiren hem de gerçekleştirdiği çok sayıda tedavi ve cerrahi işlemlerle toplum sağlığına fayda sunan Diş Hekimliği Fakültesi, başta bölge olmak üzere bölge dışında da adından sıkça söz ettirmektedir." dedi.

Yarılgaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diş Hekimliği Fakültesi'nin yaklaşık 13 bin metrekare kapalı alanla hastalara hizmet sunduğunu belirtti.

Yarılgaç, 109 aktif ünite ile insan sağlığına daha geniş çerçevede hizmet sunan Diş Hekimliği Fakültesi'nin 28 öğretim üyesi, 3 uzman, 65 araştırma görevlisi ve 362 öğrencisi ile eğitim faaliyetlerine devam ettiğini kaydederek, "Sahip olduğu preklinik, fantom ve Ar-Ge laboratuvarları ile teori ile pratiğin birleştirilmesine imkan sağlanan fakültede 10 röntgen odası, 8 poliklinik, 2 lokal ve 1 genel ameliyathane, 80 kişilik seminer salonu, 80 kişilik 5 öğrenci amfisi ile kütüphane ve bilgisayar laboratuvarı bulunuyor." diye konuştu.

2012 yılından bu yana Diş Hekimliği Fakültesi'nden faydalanan hasta sayısının 1 milyonu bulduğuna dikkati çeken Yarılgaç, şöyle devam etti:

"Sunduğu diş sağlığı hizmeti ile bölgesinde üst sıralarda yer almaya devam eden üniversitemiz diş hekimliği fakültesine 2018 yılında başvura hasta sayısı 77 bin 414, diş tedavi sayısı 245 bin, cerrahi işlem sayısı 4 bin olarak verilere yansıdı. Bununla birlikte kurulduğu 2012 yılından bugüne geçen süre içerisinde fakültemize 308 bine yakın hasta başvurarak 1 milyonun üzerinde diş tedavi işlemi 16 bin hastada ise cerrahi işlem gerçekleştirildi."

Yarılgaç, yapılan tedavi işlemlerinin yanı sıra gelecek birkaç ay içerisinde yataklı servis aktif hale getirilerek zihinsel engelli hastaların diş tedavileri işlemlerinin gerçekleştirileceği bildirerek, şunları kaydetti:

"Eğitim ve öğretim noktasında elde ettiği yüksek doluluk oranı ve yurttaş odaklı sağlık hizmetleri misyonuyla hem geleceğin hekimlerini yetiştiren hem de gerçekleştirdiği çok sayıda tedavi ve cerrahi işlemlerle toplum sağlığına fayda sunan Diş Hekimliği Fakültesi, başta bölgesi olmak üzere bölge dışında da adından sıkça söz ettirmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Odü Diş Hekimliği Fakültesi Adından Sıkça Söz Ettiriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de Gümrük Kaçağı Elektronik Eşyalar Ele Geçirildi
    12:01 Edirne'de Gümrük Kaçağı Elektronik Eşyalar Ele Geçirildi

    Edirne'de yapılan bir aramada, Kocasinan Mahallesi'nde durdurulan bir araçta gümrük kaçağı 17 oyun konsolu ve 2 robot süpürge ele geçirildi. Sürücü hakkında adli tahkikat başlatıldı.

  • DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak
    12:01 DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli ilçesinde 247 bin 500 dekar tarım arazisinin borulu şebeke sulamaya kavuşacağını bildirdi. Proje sayesinde yaklaşık 25 bin kişiye istihdam olanağı ile yıllık 635 milyon lira gelir artışı sağlanacak.

  • Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor
    11:59 Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor

    Elazığ'da bulunan kız meslek lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Beslenme Desteği Projesi kapsamında 1400 anaokulu öğrencisine günlük kahvaltı ve yemek hizmeti sunuyor. Öğrenciler, alan şefi ve usta öğreticilerin eşliğinde, hijyenik ortamda hazırlanan yemekleri okullara ulaştırarak mesleki becerilerini geliştiriyor. Proje sayesinde öğrenciler, hem eğitim harçlıklarını çıkarıyor hem de mesleki açıdan daha donanımlı hale geliyor. Ayrıca, projenin hijyen açısından gerekli tüm kontrolleri yapılarak sağlıklı besinlerin sunulduğu belirtiliyor.

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

  • İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı
    11:57 İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Doğançay'da hayata geçirilen Kovankayası Yaşayan Parkı'nı ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer, İzmir'de 7'inci Yaşayan Parkın kullanıma açıldığını belirterek, 'Her biri bulunduğu bölgede yaşayan insanların doğada keyifle bir araya gelebileceği mekanlar oluyor. İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum. Geldiklerinde cennetle karşılaşacaklar' dedi.


Advertisement