Ödüllendirme Zamanı - Son Dakika
Güncel

Ödüllendirme Zamanı

Vali Karaloğlu: "Mecellede bir kural var. Marifet iltifata tabidir. Yani yapılan iyi bir iş, taktir edilirse güzellikler, başarılar artar." Dedi.

13.03.2015 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 'Onlar eğitime yön verdi. Şimdi ödül zamanı' başlığı altında, 16 dalda gerçekleşecek olan, Bursa'da eğitime yön verenler ödül töreni hakkında bir bilgilendirme ve protokol imza törenine katıldı.

Bursa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sönmez Medya grubu arasında gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Vali Karaloğlu: "Değerli arkadaşlar, bugün önemli bir proje için bir araya geldik. Mecellede bir kural var. Marifet iltifata tabidir. Yani yapılan iyi bir iş, taktir edilirse güzellikler, başarılar artar. Başarıyı ödüllendirmek, başarıyı alkışlamak , başarıyı teşvik etmek, kaliteyi teşvik etmek noktasında çok başarılı olduğumuz söylenemez. Bursa, Türkiye'nin önemli şehirlerinden, önemli merkezlerinden. Eğitimde de Türkiye'nin önemli merkezlerinden bir tanesi. Bursa'da bir medya kuruluşunun, konusu sadece eğitim olan bir program yapıyor olması bile, çok önemli bir konudur. Bu konunun ulusal kanallarda bile çok az örneği var." Dedi.

ÖDÜL MOTİVASYONU ARTTIRIR

Sözlerine şöyle devam eden Vali Karaloğlu: "Şimdi buna yeni bir başarı ilave ediyoruz. Eğitime yön verenler ödülleri. 16 dalda, Bursa'da eğitime yön veren, eğitimin içinde olduğu, eğitimde başarılı olan eğitimcilere, eğitime destek olanlara ödül verilecek. Okulunda başarılı olmuş bir öğretmen arkadaşımız zaten başarılı, ona biz ödül versek de, vermesek de başarılı. Ama önemli olan, bizim onu görüp takdir etmemiz ve hayırseverlik noktasında toplumu yüreklendirebilmemiz. Bizim verdiğimiz ödül, onun için önemli. Belki verdiğimiz kişiden çok, bu konuda topluma bir ışık olmak, toplumu yönlendirmek bakımından önemli. Ama bizim o arkadaşımızı ödüllendirmemiz, diğer öğretmen arkadaşlarımızı da motive edecek, onlarda sonraki yıllarda bu ödülü bizde alabiliriz şeklinde bir motivasyon sağlamış olacak. Onun için bu ödülleri önemsiyoruz. Ödülleri düşünüp, tasarlayan Sönmez Medya Grubunu ayakta alkışlıyorum, teşekkür ediyorum. Program yapımcısı arkadaşımı kutluyorum. İnşallah kentteki eğitim kalitemizin artmasına bu ödüller vesile olur diye temenni ediyorum." Dedi.

Eğitime desteklerinin, artarak devam edeceğini belirten Celal Sönmez de: "Ülkemizin ve geleceğimizin yol haritasını Mark Twain'in bir sözü ile özetlemek istiyorum. 'Eğitimin yapamayacağı hiç bir şey yoktur, hiç bir şey onun ulaşamayacağı yerde değildir.' Bu söz, eğitim camiamızın yaşama noktası olarak hayatımıza geçmiştir. Bu gün burada olmamızın sebebi eğitimin yapamayacağı hiç bir şey yoktur sözünün bizim hayatımızdaki öneminden kaynaklanmaktadır. Sayın Valimize, bizlere yaptığı katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum." Dedi.
İmzalanan protokol ile, Bursa da eğitim neferlerinin ödüllendirilmesi süreci başlamış oldu.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement