Ödüllü Sopranoda Büyüleyen Konser - Son Dakika
Güncel

Ödüllü Sopranoda Büyüleyen Konser

Ödüllü Sopranoda Büyüleyen Konser

– MERSİN Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan ödüllü soprano Otilla İpek, piyanist Terena Abbaszade eşliğinde veridiği konser ile izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı.

19.05.2016 00:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– MERSİN Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan ödüllü soprano Otilla İpek, piyanist Terena Abbaszade eşliğinde veridiği konser ile izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı.

Mersin Sanat Etkinlikleri Derneği'nin ev sahipliğinde bu yıl 15'ncisi 'Mayıs Müzik Tadında' sloganı ile gerçekleştirilen Uluslar arası Müzik Festivali kapsamında, 2014 Lions Yılın En İyi Kadın Opera Şarkıcısı ödülüne layık görülen soprano Otilia İpek, Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde sahne aldı. Konsere, Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Latin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roberto Ferrari, Rahip Fransua Dondu, Festival Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal ve müzikseverler katıldı.

Romanya Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen bir Onur Ödülü, Semiha Berksoy Opera Vakfı 'Türk Operası'na Emek Veren Sanatçı', Lions 'Yılın En iyi Kadın Opera Şarkıcısı' ödülü sahibi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünde Opera Ana sanat Dalı öğretim üyesi Otilia İpek, siyah bir kostümle sahneye çıktı. Rusça, Ermenice, İbranice, Azeri ve Türkçe dillerinde Mozart'tan Yunus Emre'ye kadar geniş bir yelpazede klasik eserler seslendiren İpek, Mersinli sanatseverleri büyüledi.

Ünlü soprano İpek, konser sonunda kiliseyi dolduran sanatseverler tarafından uzun süre alkışlandı. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nden konser teklifi geldiğinde büyük bir heyecan yaşadığını belirten İpek, "Bugüne kadar birçok konser veren biri olarak temayı duyunca, 'Dinler, insanlar ve kardeşlik üzerine bir konser yapmanızı istiyoruz' dedikleri zaman inanılmaz derecede heyecanlandım. Çünkü bir kez daha yaptığım işin mükemmelliğini kavradım, görevimi bir kez daha anladım. Bir barış ve sevgi elçisi olmak kadar herhalde mükemmel bir şey yoktur. Bunun üzerine konserde olabildiğince birçok ülkenin birçok inancın müziklerine değinmek istedim. Böylece barok dönemden başlayıp klasik Mozart, modern eserlere kadar dokunmaya çalıştık. Bunun dışında da konserde Türkiye'de yaşayan azınlıkları da selamlamak istedik. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ödüllü Sopranoda Büyüleyen Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement