Ödüllü Yönetmen Ve Oyuncudan "Nefes Nefese" Video - Son Dakika
Kültür Sanat

Ödüllü Yönetmen Ve Oyuncudan "Nefes Nefese" Video

Ödüllü Yönetmen Ve Oyuncudan "Nefes Nefese" Video

Flamenko müziğin Türkiye'deki en yetenekli gitar sanatçılarından Doruk Okuyucu'nun ikinci solo albümü "Nefes Nefese"den ilk video klip yayınlandı.

10.05.2019 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Albümle aynı adlı şarkıya çekilen ve Türkiye sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Hüseyin Karabey'in yönettiği video klipte Doruk Okuyucu'ya ödüllü oyuncu Gizem Erman Soysaldı eşlik ediyor. "Nefes nefese yaşadığımız modernizm koşuşturmasında peşimizde sürüklediğimiz mutsuzluğumuza dur diyebileceğimizi" anlatan "Nefes Nefese", dijital müzik kanallarında izlenebilir.

Gitar sanatçısı, müzisyen ve prodüktör Doruk Okuyucu'nun geçtiğimiz ay yayınlanan solo albümü "Nefes Nefese" için çekilen ilk video klip yayında. Albümle aynı adlı şarkıya çekilen videonun yönetmenliğini Türkiye sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Hüseyin Karabey üstlenirken, başrolünde de ödüllü oyuncu Gizem Erman Soysaldı rol alıyor.

"Doğada sevdiğiniz müziği dinleyin, yeter"

Şehir hayatı koşturmacasındaki bir kadının bir gününü anlatan video klibin yönetmenliğini, "Gitmek: Benim Marlon And Brandom" (2008), "F Tip Film" (2012), "Sesime Gel" (2014) ve son filmi "İçerdekiler" (2018) ile ulusal ve uluslararası alanda bir çok ödül toplamış yönetmen ve yapımcı Hüseyin Karabey üstleniyor. Video klibin "Nefes nefese yaşadığımız modernizm koşuşturmasında peşimizde sürüklediğimiz mutsuzluğumuza dur diyebileceğimizi" anlattığını söyleyen Karabey, "Bunun için de çok büyük bir şey yapmaya gerek yok, doğanın içerisinde sevdiğiniz bir müziği dinleyin yeter" diyor. "Nefes Nefese"nin filmografisindeki ikinci müzik videosu olduğunu da belirten Hüseyin Karabey, Doruk Okuyucu ile birlikte çalışmaktan büyük keyif aldığını söylüyor ve ekliyor: "Doruk'un müziği zaten sizi nereye gitmeniz gerektiğini söylüyor. Biz sadece bu inanılmaz güzel ezgilerin bizi götürdüğü yere gittik."

Video klipte Doruk Okuyucu'ya, "Arka Sokaklar", "Seksenler" televizyon dizilerinin yanı sıra "F Tipi" (2012), "Sürgün" (2013) ve geçtiğimiz yıl Adana Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü aldığı "İçerdekiler" (2018) filmlerindeki performanslarıyla tanıdığımız oyuncu, yazar Gizem Erman Soysaldı eşlik ediyor.

Lansman konseri Akasya Kültür Sanat'ta

Gitar sanatçısı, müzisyen ve prodüktör Doruk Okuyucu'nun ikinci solo albümü de olan "Nefes Nefese"nin İstanbul lansman konseri 17 Mayıs Cuma akşamı Akasya Kültür Sanat'ta gerçekleşirken, Ankara lansmanı ise 22 Mayıs'ta Shelter'da yapılacak.

19 Nisan'da Lin Records etiketiyle dijital ve CD olarak satışa sunulan Flamenko albümü "Nefes Nefese"de, müziği ve düzenlemesi Doruk Okuyucu'ya ait 10 orijinal beste bulunuyor. Albümde ayrıca, sözleri Didem Ezgi Kurt'a ait olan tangosformundaki "Yapma" ve Zapateado formundaki "Dönüşüm" adlı şarkılar da dikkat çekiyor.

"Nefes Nefese"yi her şeyin hızlı aktığı zamanlara inat, sadece durmak ve nefeslenmek için yaptığını ifade eden sanatçı, aynı duyguyu dinleyiciler için de yaratmak istediğini söylüyor: "'Nefes nefese' bir koşturmaca içinde yaşadığımız zamanların içinden geçiyoruz hepimiz. Hiçbir şey için vaktimiz yok gibi; her şey, müzik dinlemek, sohbetler, yemek yemek bile kısacık vakitlere sıkıştırılmış durumda, ve nefes alacak alanlarımız yok. Bir yandan şunu da kabul etmeliyiz ki, hayat gürül gürül akan bir nehir ve biz insanlar onun içinde, onun aktığı yöne doğru sürükleniyoruz sadece. Nehir geniş; biraz sağa biraz sola gidebilirsin, belki bazen de birazcık geri… Ya da geri gittiğini zannedersin, en nihayetinde o suyun aktığı yöne doğru ilerlemek zorundasındır. Ama bazen de, suyun içinde sürüklenirken kenardaki bir dala ya da kayaya tutunur ve çıkar, 'nefes nefese' yatarsın üzerinde… İşte, bu albüm de, hayatın içinde nefes nefese koştururken nefeslenebildiğim o dal ya da kaya oldu benim için."

"Nefes Nefese"yi sanatçının Apple Music, Spotify ve Deezer sayfalarında dinleyebilir ve indirebilir, D&R, Dost ve Mephisto kitabevlerinden de CD olarak satın alabilirsiniz.

Doruk Okuyucu: 1983 yılında Edirne'nin Keşan ilçesinde dünyaya gelen Doruk Okuyucu, müziğe Kuleli Askeri Lisesi'nde okurken gitar ve trompet çalarak başladı, okul grubuyla bir çok festival ve yarışmalara katıldı. 2001'de Pera Güzel Sanatlar Akademisi'ne başladı ve burada Türkiye'de Flamenko gitaristliğinin ve eğitiminin önemli isimlerinden Ilgaz Benekay ile Flamenko gitar çalıştı. 2005-2014 yılları arasında akademide gitar dersleri verdi. 2004 yılında, Avrupa Birliği destekli Leonardo da Vinci projesi kapsamında İspanya'nın en önemli Flamenko okullarından Amor de Dios'ta burs hakkı kazandı. Burada dünyaca ünlü Flamenko gitarist ve bestecisi Rafael Riqueni ile solo gitar, bir başka usta isim Victor Abadie "El Chipi" ile de Flamenko dans ve şarkıya eşlik çalıştı. 2005 yılında, kurucularından olduğu müzik grubu Triana Flamenko ile birçok konser ve projede çaldı. İki yıl sonra, İspanya'nın Murcia şehrinde düzenlenen Concurso Internacional De Guitarra Flamenca "Niño Ricardo" yarışmasında, yabancı gitaristler kategorisinde ikincilik ödülü kazandı. Kurucusu olduğu akustik Flamenko grubu İstanbul Flamenko 5'lisi ile Türk Müziği ve Türk Halk Müziği yorumcusu Zara'nın birlikte hazırladıkları "Zara ve İstanbul Flamenko 5'lisi" adlı albüm 2012 yılında DMC etiketiyle yayınlandı. 2014'te, müziklerini yazdığı ve Türkiyeli dansçı Senem Balaban ile İsveçli dansçı Siri Salminen'in birlikte kurdukları çağdaş Flamenko dans projesi Mirenesis Flamenco Project ile Hamburg Altonale Festivali'nde sahne aldı. Behzat Cem Gönenç'in "Hayat" albümünün prodüktörlüğünü, Aslı Maj'ın ise "Hiç Huzur Kalmadı" adlı EP'sinin düzenlemelerini yaptı. Beste ve düzenlemeleri kendine ait 9 şarkıdan oluşan ilk solo albümü "Giz", 2015 yılında Fono Müzik etiketiyle yayınlandı. İspanyol bas gitarist Sergio di Finizo ile piyanist Antonio Ortiz'in de yer aldığı albümün mastering'ini Grammy ödüllü albümlere evsahipliği yapmış Mastertips Mastering Studio'da Juan Hidalgo yaptı. Ceylan Ertem, Behzat Cem Gönenç gibi isimlerle stüdyoda çalan müzisyen, Ankara Flamenko Festivali, Uluslararası Pera Müzik Festivali, Ordu Gitar Festivali , Marmara Üniversitesi Gitar Günleri gibi bir çok müzik festivalinde sahne aldı. Doruk Okuyucu'nun ikinci albümü "Nefes Nefese", 19 Nisan 2019 tarihinde Lin Records etiketiyle dijital ve CD formatlarında yayınlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Ödüllü Yönetmen Ve Oyuncudan 'Nefes Nefese' Video - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement