Offshore "Off" Oldu - Son Dakika
Güncel

Offshore "Off" Oldu

Offshore "Off" Oldu

Işıklar Holding sponsorluğunda İstanbul Offshore Kulübü tarafından yaklaşık 10 yıldır Türkiye'de yapılan offshore yarışları bürokratik engele takıldı.

29.04.2014 09:45  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Işıklar Holding sponsorluğunda İstanbul Offshore Kulübü tarafından yaklaşık 10 yıldır Türkiye'de yapılan offshore yarışları bürokratik engele takıldı.

Offshore yarışlarını Türkiye'de düzenleyen şirket ile Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'nun anlaşmazlığa düşmeleri nedeniyle, yarışların 2013 yılından beri Türkiye'de yapılmadığı ortaya çıktı. 2013 yılında Bakanlık izniyle iki defa yapılabilen offshore yarışları, federasyonun resmi izin belgesini vermemesi yüzünden artık Türkiye'de yapılmıyor. Turizm açısından ve Türkiye'nin tanıtımına büyük katkısı olan offshore yarışları, İstanbul Offshore Kulübü ile Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonları arasındaki yetki belgesi yüzünden askıya alındı. Işıklar Holding tarafından yaklaşık 10 yıldır devletten maddi yardım almadan yapılan yarışların 2014 ayağı ise Katar'a alındı.

FEDERASYON BAŞKANI DOĞAN: "BEN YETKİ VEREMEM"

Federasyonun her yıl yenilenen resmi izin yazısı ile Işıklar Holding sponsorluğunda yapılan yarışmaların yapılmama nedeni de ortaya çıktı. 11 Şubat 2013 tarihinde yapılan Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu genel kurulunda başkanlığa seçilen Haydar Doğan'nın resmi izin yazısını yıllardır offshore organizasyonlarını devletten parasal katkı almadan yapan İstanbul Offshore Kulübü'ne vermediği ortaya çıktı. Konu ile ilgili DHA'ya açıklama yapan Federasyon Başkanı Haydar Doğan, "Geçmiş federasyon başkanı izin vermiş, ancak ben makam oluru almadan izin yazısını veremem. Başkanlığa seçildiğim 2013 yılı Şubat ayından 4 ay sonra başkanlık onayım geldi. Kulüp bizden yetki istedi. Evrakları incelediğimizde İstanbul Offshore Kulübü'ne bu organizasyonlar için sadece eski başkan Enver Oral'ın imzası ile verildiğini gördüm. Kulüp yetkililerine, 'Makam oluru alalım ve kanun çerçevesinde size verelim' dedim. Kafama göre veremem ve evraklarını da inceleme hakkım var. Kendilerine davet yazısı gönderdim, ama gelmediler. 10 yıla yakındır federasyonumuza bağlı olan offshore branşını artık kendimiz yapacağız" diye konuştu.

KAPATILAN İSTANBUL OFFSHORE KULÜBÜ'NÜN GENEL SEKRETERİ GÜLER: "TÜRKİYE, ULUSLARARASI OFFSHORE CAMİASINDA KARA LİSTEYE ALINDI"

Kapatılan İstanbul Offshore Kulübü'nün genel sekreteri Emre Güler ise yaptığı açıklamada, federasyonun tavrını anlamadıklarını belirti. Güler, "Yıllardır devletten bir kuruş almadan, kendisinin de sporcu olduğu Işıklar Holding sahibi Uğur Işık tarafından finans edilen offshoreun Türkiye ayağı maalesef federasyon başkanının anlamsız tavrı yüzünden artık yapılamıyor. Federasyon başkanı, davet yazısına gelmediğimizi ve resmi evrakta tek imza olduğunu söylüyor. Resmi evrakta Spor Genel Müdür yardımcıları ve federasyon başkanının imzası var. Ancak Ankara'ya görüşmek için gittiğimizi belgeleyen 20 tane de uçak biletimiz var elimizde. Her davet edildiğimizde biz federasyon başkanına gittik, ama farklı tutumlarla karşılaştık. Sponsor firmanın evraklarını incelemek istedi. Zaten federasyondan tek kuruş almadan bu yarışmaları yapan bir şirket, neden evraklarını inceletecek ki? Bu tavırlar karşısında offshore yarışları için kurulan İstanbul offshore kulübünün faaliyetleri önce askıya alındı. Işıklar Holding sahibi Uğur Işık, yapılanlara kızarak sponsorluğunu çekti ve kulüp kapandı. Türkiye, uluslararası offshore camiasında kara listeye alındı. Bu yılki yarışmalar da Katar'a kaydı ve orada yapıldı. Türk turizmine bana göre darbe vuruldu. Bugüne kadar federasyon başkanı izin yazısını neden engelledi hala bilmiyor ve merak ediyoruz" ifadesini kullandı.

ea (os) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Offshore 'Off' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement