"Oğlumun Katili Ne Zaman Yakalanacak" - Son Dakika
Güncel

"Oğlumun Katili Ne Zaman Yakalanacak"

"Oğlumun Katili Ne Zaman Yakalanacak"

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde öldürülen Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın babası emekli öğretmen Behçet Kılıç, "Oğlumun katili ne zaman yakalanacak" dedi.

27.09.2012 14:44  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın babası emekli öğretmen Behçet Kılıç, "Oğlumun katili ne zaman yakalanacak. Oğlumun acısını bağrımıza taş basıp gömdük, sabrediyoruz. Tanrı kimseye, düşmanıma bile bu acıyı yaşatmasın" dedi.

Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı, evli bir çocuk babası 30 yaşındaki Hakan Kılıç, 5 Şubat 2012 günü uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Olayın ardından Ağrı Emniyet Müdürlüğü özel ekip kurdu. Özel ekibin yaptığı çalışma sonucu saldırıyla ilgili gözaltına alınan 11 kişiden 5'i tutuklandı, 6'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cinayet şüphelisi B.B. ise aranıyor.

Öldürülen Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın Konya'nın Ereğli İlçesi'nde oturan babası Behçet Kılıç, oğlunu öldüren kişinin aradan geçen yaklaşık 8 aya rağmen hala yakalanmadığını söyledi.

OVACIK BAŞSAVCISI HATIRLATMASI

Acılarını yüreklerine gömdüklerini belirten Kılıç, Tunceli'nin Ovacık Başsavcısı Murat Uzun'un da silahlı saldırı sonucu öldürüldüğünü hatırlatarak şunları söyledi:

"Oğlum 5 şubat günü vuruldu. Yaklaşık 8 ay geçti, hiçbir sonuç yok. Daha doğrusu bir sonucun olup olmadığı hakkında bilgi verilmedi. Büyük bir ihtimalle de yakalanmamıştır. Olayın gerçekleştiği günlerde saldırganın İran'a kaçtığı söylenmişti. Başsağlığına gelen başsavcılarına, 'savcılara yönelik yapılan saldırı bu ilk oluyor, ama zamanla siz de alışırsınız. Bunun arkası gelir' demiştim. Nitekim Ovacık Başsavcısı da silahlı saldırıyla öldürüldü. Terörün biteceği yok. Gün geçtikçe sayıları artıyor. Çok taviz verildi. Her gün şehit verir hale geldik. Bütün şehit düşenlerin anaları, babaları bizim gibi acı içinde. Sadece vatan sağ olsun deniliyor. Başsağlığına geliniyor. Ardından hiç bir ilgi, bilgi yok. Ölen öldüğü gibi kalıyor."

Teröristin hiç kimseyi gözetmeden katletmeye devam ettiğini ve buna dur denilmesi gerektiğini belirten baba Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Polis ve asker şehit sayısını artık bilemez olduk. Şimdi de elinde silah bulunmayan savcılara yöneldiler. Hatta oğlumun vurulduğu sıralarda aynı bölgede bir de imamı vurdular. İmamın elinde silah mı var da vuruldu, yok. Ses getirmek amacıyla yapıyorlar. Hükümet ve devlet bunun üstesinden gelemeyecek gibi görünüyor. Üstesinden gelecek olsa, biraz sustururlardı. Oğlumun acısını bağrımıza taş basıp gömdük, sabrediyoruz. Tanrı kimseye, düşmanıma bile bu acıyı yaşatmasın." - Konya/ Ereğli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Oğlumun Katili Ne Zaman Yakalanacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement