Öğrenci Orkestra ve Korosu Konser Verdi - Son Dakika
Güncel

Öğrenci Orkestra ve Korosu Konser Verdi

Öğrenci Orkestra ve Korosu Konser Verdi

Almanya gezisi çerçevesinde Hamburg Altonale Kültür ve Sanat Festivali'nde sahne aldı.

16.06.2011 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Avrupa Okulları Öğrenci Orkestra ve Korosu 'Şarkılarımızla Geziyoruz' Almanya gezisi çerçevesinde Hamburg Altonale Kültür ve Sanat Festivali'nde sahne aldı.

İstanbul'da Almanca eğitim veren Avrupa Okulları Öğrenci Orkestra ve Korosu Hamburg'da ilk konserini verdi.

Hamburg'un en büyük kültür ve sanat festivali olan ve bu yıl Türkiye'nin partner ülke olarak katıldığı Altonale çerçevesinde Mercado alışveriş merkezinde Türkçe, Almanca ve İngilizce parçalar seslendiren öğrenciler büyük alkış topladı.

Müzik öğretmeni ve koro şefi Oktay Sevinç'in yönettiği koro festivale renk kattı.

Öğretmenler Oktay Sevinç, Hilal Yıldırım ve Ayten Anak, yedi veli ile birlikte Hamburg'a gelen 27 öğrenciden oluşan koro bugün (14. 6. , salı) saat 10. 00'da Wilhelmsburg'daki Elbinsel Okulu, saat 12. 00'de Kirchdorf Lisesi'nde ve yarın (15. 6. , çarşamba) saat 12. 00'de Winterhude semtindeki Stadtpark Yuvası'nda konser verecek.

'Çocuklar için dillerini öğrendikleri ülkeyi tanıma fırsatı'

Oktay Sevinç, 'Alman eğitim veren Zeytinburnu ve Çekmeköy Avrupa Okulları öğrencilerinin dillerini geliştirmeleri, eğitim aldıkları dilin konuşulduğu ülkeyi tanımaları için her yıl 'Şarkılarımızla Geziyoruz' başlığı altında Almanya'ya gezisi düzenliyoruz. Geçen yıl Köln'ü gezip, konserler verdik. Bu yılda Hamburg'un önemli festivallerinde birinde yer almak, çocuklarımız için unutulmaz bir olay. Müziğin dili evrenseldir. Türk müziği parçalarıyla Alman dostlarımıza Türk müziğinin güzelliğini, yabancı parçalarla da müziğin insanlarını birleştirici özelliğini ortaya koyuyoruz. Her dilin, kültürün bir zenginlik olduğunu mesajını veriyoruz' dedi.

Koro Mercado'daki konserde Türk müzik parçalarının yanı sıra Alman müzisyen Xavier Naidoo'nun 'Dieser Weg' ve efsane pop topluluğu Beatles'in 'Yesterday' parçasını okudu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrenci Orkestra ve Korosu Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement