Öğrenciler, 25 Metreden Aşağı İndirilen Kadını Korku Dolu Gözlerle İzledi - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler, 25 Metreden Aşağı İndirilen Kadını Korku Dolu Gözlerle İzledi

Öğrenciler, 25 Metreden Aşağı İndirilen Kadını Korku Dolu Gözlerle İzledi

Bilecik Merkez İbni Sina Teknik ve Meslek Lisesi’nde düzenlenen tatbikatta, 25 metreden aşağı indirilen kadını öğrenciler yürekleri ağızlarında izledi.

14.03.2017 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Merkez İbni Sina Teknik ve Meslek Lisesi'nde düzenlenen tatbikatta, 25 metreden aşağı indirilen kadını öğrenciler yürekleri ağızlarında izledi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve UMKE ekibinin beraber düzenlediği tatbikatla, İbn-i Sina Teknik ve Meslek Lisesi binasındaki yaralı bir bayan yüksekten indirildi. Ekipler ilk olarak iki bina arasında istasyon kurarak sedye geçirme işlemini uygulamalı olarak öğrencilere gösterdi. Ardından İbn-i Sina Teknik ve Meslek Lisesi Konferans Salonu'na geçen öğrenciler burada AFAD Arama Kurtarma Ekip Şefi Ercüment Diyar'a yapılan tatbikat hakkında geniş bilgi aldı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan ve öğrencilere bilgilerini aktıran Diyar, ardından ikinci tatbikatı gerçekleştirdi. İkinci tatbikat da ise; yüksekten sedye ile indirmeyi uygulamalı olarak öğrencilere gösterdi. 25 metreden indirilen kadın yürekleri ağızlara getirirken, tatbikatı izleyen öğrenciler korku dolu anlar yaşadı. AFAD ekibinin başarılı uygulaması öğrencilerden alkış topladı.

"Yüksekten indirme tatbikatı icra ettik"

UMKE ekiplerinin acil müdahalelerinin ardından açıklama yapan AFAD Ekip Şefi Ercüment Diyar, "İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve UMKE ekibinin beraber düzenlemiş olduğu tatbikatta İbni Sina Teknik ve Meslek Lisesinde yüksekten indirme tatbikatı icra ettik. Bu tatbikatta sedye indirme, binadan binaya geçiş ve yüksekten indirme yapıldı. AFAD zorda kalmış hasta yaralıları indirerek UMKE ekibine teslim etti. UMKE ekibi ilk müdahalesinin hemen akabinde 112 Sağlık ekiplerine vermek üzere hastaları bölgeden uzaklaştırdı. UMKE ekibinin bizim için inanılmaz olan önemi burada açığa çıkıyor. AFAD ve UMKE her aşamada her istasyonda beraber kurulumlarını yaptı" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler, 25 Metreden Aşağı İndirilen Kadını Korku Dolu Gözlerle İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement