Öğrenciler Çanakkale'ye Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Çanakkale'ye Uğurlandı

Öğrenciler Çanakkale\'ye Uğurlandı

Başkan Odabaşı, öğrencileri Çanakkale'ye uğurladı

05.05.2012 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı Belediyesi bu yıl da öğrencileri Çanakkale'ye gönderiyor. 120 kişilik ilk kafileyi Belediye Başkanı Yakup Odabaşı uğurladı.

Gölbaşı Belediyesi her yıl olduğu bu yılda öğrencileri Çanakkale'ye gezisine göndermeye devam ediyor. Gruplar halinde Çanakkale'ye gidecek öğrencilerin ilk kafilesi 3 otobüs ile Çanakkale'ye giderken, öğrencileri Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı uğurladı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, öğrencileri Çanakkale'ye uğurlarken yaptığı konuşmada şunları söyledi:

ECDADIMIZA LAYIK OLALIM

"Siz değerli öğrencilerimize şanlı bir tarihin nasıl yazıldığını, ecdatlarımızın bu ülkeyi nasıl savaşarak kazandıklarını yakından görmeniz için sizlere bu ücretsiz geziyi düzenledik. Çanakkale'ye öğrenci gezilerimiz aralıklarla deva edecek.

Gördüğünüz tarihi yerleri hafızalarınıza iyi kazıyınız. Ecdadımıza layık birer genç olarak geçmişimizden alacağınız daha çok dersler olduğu inancındayım.

Bugün aziz vatanımızda huzur içinde yaşıyorsak; şehit ve gazi olan ecdadımızın sayesindedir. Onlara çok şey borçluyuz. Bizlere düşen, onlara layık evlatlar olarak aldığımız emaneti hakkıyla taşımak ve Türkiye'mizi yeryüzünde şehitlerimize layık bir konuma getirmektir."

TARİHİ YERLERİ GEZECEKLER

İlk etapta 120 öğrencinin gönderildiği Çanakkale gezisinde öğrenciler Çanakkale'de bir gece konaklayacaklar ve öğrenciler gezide Çanakkale Tarihi Milli Parkı, Kabatepe, Anzak Koyu, Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı, Seyit Onbaşı Anıtı, Eceabat, Nusret Mayın Gemisi ve Aynalı Çarşı gibi yerleri ziyaret edilecekler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrenciler Çanakkale'ye Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement