Öğrenciler, Ekolojik Tarımla Tanıştı - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler, Ekolojik Tarımla Tanıştı

Öğrenciler, Ekolojik Tarımla Tanıştı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), öğrencileri ekolojik tarımla tanıştırdı.

26.12.2015 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), öğrencileri ekolojik tarımla tanıştırdı. MTSO'nun, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırladığı 'Okullarda Ekolojik Tarımın Yaygınlaştırılması' projesi, Yahya Günsür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine kış bitkilerinin dikilmesiyle başladı.

Toplumun genç yaşta ekolojik tarımla tanışmasının amaçlandığı ve önümüzdeki süreçte Türkiye geneline yayılması hedeflenen proje, 'Çiftçiliğe Başladık', 'Kendin Yetiştir Kendi Ye' sloganlarıyla başlatıldı. Lise öğrencilerin marul, karnabahar ve karalahana gibi kış sebzelerini okul bahçesine diktiği etkinliğe, MTSO, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, belediye ve okul yetkilileri katıldı. İlk sebzeler ise projenin oluşumuna öncülük eden Remziye Günay Eryılmaz anısına dikildi.

Etkinlikte konuşan MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Enis Hekimoğlu, örnek bir proje başlattıklarını ve Türkiye geneline yaymak istediklerini söyledi. Hekimoğlu, proje ile doğal ve yerel değerlerle Anadolu'nun doğasında var olan ekolojik tarımın, okullarda tarımsal uygulama, eğitim ve bilgilendirme çalışmalarıyla yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini anlattı. Ayrıca, öğrenciler arasında şehir yaşamı dolayısıyla tercih edilmeyen tarım sektörüne yönelme isteğinin uyandırılmasını beklediklerini vurgulayan Hekimoğlu, doğal gıda tüketimi ile ilgili duyarlılığın sağlanması, toprağın önemi ve kalıntı konusunda farkındalık oluşturulmasını istediklerini belirtti.

Çocukların ilköğretim çağında ekolojik tarımla tanışmasını istediklerini kaydeden Hekimoğlu, bu sayede doğayı, toprağı, çevreyi korumanın önemini fark eden bilinçli bir nesil yetişebileceğine işaret etti. Kentleşmenin arttığı bölgelerde yeşilin yerini binaların aldığına işaret eden Hekimoğlu, "Gençlerimizin de bu olumsuz tablonun farkına varmasını, kaldırımların, yolların etrafında bitkilerin varlığını korumasını istiyoruz. Akdeniz havzasında her yerin yeşil olmasını, gençlerimizin gelecekte doğanın korunduğu güzel bir kentte yaşamasını istiyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serbülent Sevdi ise "Mersin, Çukurova gibi bereketin bol olduğu yerlerde böyle anlamlı bir projede MTSO ve Milli Eğitim olarak ortak projesinde bir araya geldik. Önümüzdeki süreçte de toprakla doğayla iç içe bir ömür geçirmemizi temenni ediyorum" diye konuştu.

Projeye sponsor olan firma sahibi ve çevreci kimliğiyle tanınan merhum Remziye Eryılmaz'ın eşi Vahap Eryılmaz da proje ile eşinin anısını yaşatmak istediğini söyledi. Kısa bir süre önce eşi Remziye Eryılmaz'ı kaybettiğini dile getiren Eryılmaz, şöyle konuştu: "Eşim ekolojik tarım bilincinin ülkemizde yaygınlaştırılması adına büyük mücadele verdi. Bu bilincin çocuk yaşta oluşabileceği düşüncesiyle ilköğretim okullarından itibaren çocukların ekolojik tarımla tanışmasını arzu ediyordu. Girişimleri bugün sonuç verdi, ancak kendisi artık aramızda yok. En büyük isteğim bu projenin başarıya ulaşması, Türkiye genelinde yaygınlaşması ve eşimin anısını yaşatabilmek."

Kış bitkilerinin dikiminin ardından Ekotar Sertifikeri Mehmet Eryılmaz okulda vereceği bir seminer ile öğrencilere ekolojik tarım uygulamaları hakkında bilgi verecek. Ekolojik tarımda bitki besleme, sulama yöntemlerini anlatarak, ekolojik tarımın önemine değinecek. Projenin ikinci ayağında ise benzer bir uygulama Kazanlı İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler, Ekolojik Tarımla Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement