Öğrenciler Gökova Koylarını Temizledi - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Gökova Koylarını Temizledi

Öğrenciler Gökova Koylarını Temizledi

Muğla’nın Bodrum İlçesinden 6 tekne ile yola çıkan 60 öğrenci ve 70 çevre gönüllüsü 3 günde yaklaşık 150 torba çöp topladı.

28.10.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesinden 6 tekne ile yola çıkan 60 öğrenci ve 70 çevre gönüllüsü 3 günde yaklaşık 150 torba çöp topladı.

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Bodrum Denizciler Derneği ve Halikarnas Balıkçısı Forumu tarafından organize edilen etkinliğe Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Bodrum Denizcilik Meslek Yüksek Okulu, ÇYDD öğrencileri, Muğla Metin Bilimleri Topluluğu'ndan öğrenciler katıldı.

Mavi Yolculuğu ilk kez 1945 yılında hayata geçirerek başlatan Azra Erhat ve arkadaşları anılırken, çevreci anne olarak bilinen Saynur Gelendost'un 1990 lı yıllarda başlattığı Gökova çöp toplama seferleri yeniden başlatıldı.

Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Rüştü Tezcan mavi yol seferi dönüşünde amaçlarının, ilk mavi yolculara ve100'üncü yaşında, yazar, Eski Yunan ve Roma dilleri uzmanı, filolog, arkeolog, çevirmen ve düşünce kadını Azra Erhat'a, çevreye, koylarımızın doğal ve tarihi değerlerine ve gençlerle Mavi yolculuğun değerlerine saygı olduğunu açıkladı.

Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü "Azra Erhat'ın 100. doğum günüydü. 1945'te yapılan ilk mavi yolculuktan sonra 2015 yılı 70'inci yılıydı mavi yolculuğun. İlk mavi yolcuları ve mavi yolculuğu anmak istedik. Çöp turlarını 1980'li yıllardan düzenliyorduk ama sonra 90'lı yıllarda kaldı. Hem çevre temizliği yapalım, hem de bu etkinlikleri tekrar başlatalım istedik. 50 torba çöp toplamakla iş bitmeyecek. Biz farkındalık yaratmak istedik. Gençlere mavi yolculuk yaptırmak, tanıtmak ve duyurmak istedik. Muğla'dan gelen arkadaşlarımız teknede yattılar, yüzdüler mavi yolculuğu öğrenmiş oldular. En önemlisi mavi koyların korunmasının önemini öğrendiler. Öğrenciler denizden kötü yapılaşmayı da görmüş oldular. Bu etkinliğe yaklaşık 60 öğrenci katıldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin çocukları Bodrum'dan Güzel Sanatlar Fakültesi ile Bodrum Denizcilik Yüksek Okulu ile Muğla'dan gelen öğrenciler vardı" dedi.

Tezcan, "gençlere bir yandan Mavi Yolculuğu tanıtıp yaşattık, bir yandan koylarımızda biriken çöpleri toplayıp, akşamları da Çevre ve Mavi Yolculuk üzerine sohbetler yaptık, Okul Gemisine kurulan dev ekranla gece film izlediklerini" sözlerine ekledi.

Toplanan, atıklar arasında naylon poşet, pet şişe, beyaz köpük gibi atık malzemelerin olduğunu bildirildi.

Bodrum Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar ise çöpler arasında, Yunan adalarına, yasa dışı geçişler için koylarda saklanan sığınmacılara ait bebek malzemeleri, giysiler ve birçok ihtiyaç malzemesi gördüklerini ifade etti.

Denizciler Derneği önünde toplanan çöplerin bir kısmı ile fotoğraf çektirildikten sonra toplanan atıklar belediye temizlik araçları tarafından alındı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Gökova Koylarını Temizledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement