Öğrenciler hayvanları besledi - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler hayvanları besledi

Öğrenciler hayvanları besledi

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle hayvan barınağını ziyaret eden öğrenciler hayvanları mama ile besledi.

04.10.2019 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle hayvan barınağını ziyaret eden öğrenciler hayvanları mama ile besledi.

Adıyaman Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Adıyaman Veteriner Hekimleri Odası tarafından ortak etkinlik düzenlendi.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle barınakta gün boyu öğrencilere yönelik farkındalık etkinliği yapıldı.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Orhan Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Sinan Bulut etkinliğe katılarak öğrencilerle birlikte hayvanları besledi. Hayvanlara mama veren öğrencilere 'hayvan dostu' rozeti takıldı.

Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Orhan Öztürk yaptığı açıklamada, "Bu günün amacı, tüm canlıların bu dünyada yaşam haklarının var olduğunu, dünyamızın geleceği açısından, bu canlıların varlığını sürdürmesi gerektiğinin ve insanlık tarihinin başlangıcından bu yana birlikte yaşadığımız bu canlıların düşmanlarımız değil, dostlarımız olduğu ve birlikte yaşamak zorunda olduğumuz konusunda kamuoyunu bilinçlendirmektir.

Bugün, yeryüzünde 7 milyar insan yaşıyor. 2050 yılında bu rakamın 10 milyara yaklaşacağı öngörülüyor. İnsanlar çoğalıyor ama bizim dışımızdaki canlı türleri için durum, bunun tam tersi. Hızla artan nüfus, yapılaşma, doğal alanların tahribatı, yasa dışı avcılık ve ticaret, yaban hayatının dengesini bozarak, bir yok oluşa doğru sürüklüyor. Özetle, biz çoğalırken dünyamızı paylaştığımız diğer canlıların sayısı hızla azalıyor. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü sadece gözümüzün gördüğü hayvanları değil, yeryüzünde var olan tüm hayvanların da yaşam hakkına sahip olduklarını hatırlamamız açısından çok önemlidir.

Bu gün ülkemizde birçok hayvanın nesli tükenmiş ya da tehlike altındadır.

Biz insanlar olarak, kendi geleceğimiz açısından da, hayvanları korumak ve onları yaşatmak zorundayız. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle toplumda farkındalık ve bilinç oluşturmalı, hassasiyeti arttırılmalı, mevcut sorunların çözümünü kolaylaştırarak, konuya ilişkin kayda değer mesafeler alınmalıdır" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler hayvanları besledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement