Öğrenciler kansere karşı yürüdü - - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler kansere karşı yürüdü -

Kazan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında halkın dikkatini çekmek için yürüyüş düzenlendi.

08.04.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında halkın dikkatini çekmek için yürüyüş düzenlendi.

Ankara Bulvarı Kaymakamlık Konutu yanından başlayan "Kansere elveda hayata merhaba" yürüyüşü belediye önüne kadar devam etti. Ellerinde taşıdıkları dövizlerle "Kanserden korkma geç kalmaktan kork, sevdikleriniz için hayatta kalmayı seçin, hep beraber el ele karşı koyalım kansere" gibi sloganlar atarak yürüyen öğrencilere, vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Kaymakam Veysel Beyru da Hükümet Konağına kadar öğrencilere eşlik etti.

Öğrencileri belediyenin önüne gelişlerinde karşılayan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de kanser hastalığına karşı halkı bilinçlendirmek için yaptıkları bu anlamlı etkinlikten dolayı kutlayarak öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Öğrenciler daha sonra belediyenin karşısındaki Sancak Caddesi'ne giderek burada basın açıklaması yaptı.

Proje öğretmenlerinden Ebru Sağırkaya da AA muhabirine yaptığı açıklamada halkı bilinçlendirmek Kazan Müftülüğünde Halk Eğitim Merkezinde öğrencilere ve halka seminerler verdiklerini belirterek, "Köyleri kapı kapı dolaşarak ulaşılamayan yerlere ulaşmaya çalıştık. Halkımız bilinçlendi. Vatandaşları taramalara yönlendiriyoruz. İnsanlar Kazan Toplum Sağlığı Merkezinin telefonunu bilmezken şimdi randevu alıp gidiyorlar. Bir kişi bile erken teşhisten bu hastalıktan kurtulsa projemiz amacına ulaşmış olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenciler kansere karşı yürüdü - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement