Öğrenciler Mezun Olmak İçin Çevreci Tasarımlar Yaptı - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Mezun Olmak İçin Çevreci Tasarımlar Yaptı

Öğrenciler Mezun Olmak İçin Çevreci Tasarımlar Yaptı

MODA Tasarımı bölümü öğrencileri mezuniyet defilesini sürdürülebilirlik teması kapsamında, 'ECO-EGO' adı ile gerçekleştirdi.

16.05.2019 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MODA Tasarımı bölümü öğrencileri mezuniyet defilesini sürdürülebilirlik teması kapsamında, 'ECO-EGO' adı ile gerçekleştirdi. 13 öğrenci, çevreci tasarımlarını podyuma çıkardı.

İstanbul Okan Üniversitesi Moda Tasarımı bölümünden mezun olan 13 öğrencinin mezuniyet defilesi yapıldı. Öğretim Üyesi Başak Gürsoy'un organizasyonu ve koreografisiyle düzenlenen defile, Fashion Tv mankenleri ve Kariyer Eğitim Kurumları'nın styling desteğiyle gerçekleştirildi. Öğrenciler koleksiyonlarını, aralarında Fashion Tv Yönetim Kurulu Başkanı Enis Onat, tasarımcı Cihan Nacar, oyuncu ve manken Aylin Arasıl, oyuncu Murat Parasayar'dan oluşan jüri karşısında sundu.

"TEKNİK EKİBİMİZ ÖĞRENCİLERE YARDIMCI OLUYOR"

13 öğrencinin mezun olduğunu dile getiren İstanbul Okan Üniversitesi Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Başkanı Serna Uçar Hatipoğlu, "Öğrencilerimiz bu mezuniyet defilelerine yaklaşık bir sene boyunca hazırlanıyorlar. Güz döneminde temalarını belirliyorlar ve o temalar doğrultusunda araştırmalar yapıp malzemelerini buluyorlar. Dönemin sonunda koleksiyon çizimleri bitmiş oluyor. Bahar döneminde ise karar verdikleri koleksiyonun üretim aşaması başlıyor. Bizim atölyelerimizde modelist, terzi ve baskı ustası gibi profesyonel teknik ekibimiz var. Onlar, öğrencilerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmekte destek oluyor" dedi.

Öğrencilerin okul zamanında bile çok güzel bir deneyim kazandığını vurgulayan Hatipoğlu, "Böyle bir jürinin karşısında kendi koleksiyonlarını hayata geçirmek veya atölye personeliyle birlikte bunları koordine etmek çok güzel bir başarı. Biz onları mümkün olduğunca hayata hazır bir halde mezun etmeye çabalıyoruz. Onlara tavsiyem ise kendilerine güvenmeleri, canla başla çalışmaları ve sevdikleri işi tutkuyla yapmaları. Hepsine başarılar diliyorum" diye konuştu.

"HİPPİLERİ ARAŞTIRDIM"

Hazırlık sürecinin zor ama eğlenceli geçtiğini ifade eden Moda Tasarım bölümü öğrencisi Çağlam Selman (24), "Temamızdan yola çıkarak sokak modası yapmak istedim. Araştırmalarım sonucunda hippiye rastladım. Onların örgü kullanmaları ve eski kıyafetleri değerlendirmelerini dikkate aldım. Koleksiyonumu hazırlarken de eski kumaşları kullanmayı amaçladım. Onları keserek dokumalar oluşturdum ve eski yün ipleri kullandım. Aynı zamanda insanların tekdüze giyim tarzını eleştirerek daha renkli ve tatlı tasarımlar yapmaya çalıştım" dedi.

DEFİLEYE 2 SERGİ EŞLİK ETTİ

Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Serna Uçar Hatipoğlu'nun 'Gates of Life' adını taşıyan koleksiyonundan da bir seçki sunulan defileyle eş zamanlı iki de öğrenci sergisi açıldı. 'Anıları Yaşatmak' adı altında, retro giysilerin günümüz tasarımlarına dönüştüğü, Moda Etiği ve Sürdürülebilirlik Dersi sergisi ile 'ECO-EGO' Diploma Projesi Koleksiyonları 30 Mayıs'a kadar Bekir Okan Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi'nde olacak. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Mezun Olmak İçin Çevreci Tasarımlar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement