Öğrenciler Ödüllerini Mehmetçik Vakfı'na Bağışladı - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Ödüllerini Mehmetçik Vakfı'na Bağışladı

Öğrenciler Ödüllerini Mehmetçik Vakfı\'na Bağışladı

Of'ta, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen İstiklal Marşı'nı ezbere okuma yarışmasında ilk üçe giren öğrenciler, kazandıkları altın ödüllerini Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

12.03.2018 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Of'ta, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen İstiklal Marşı'nı ezbere okuma yarışmasında ilk üçe giren öğrenciler, kazandıkları altın ödüllerini Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu'ndaki program düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, programda yaptığı konuşmada,. İstiklal Marşı'nın, tarihe gömülmek istenen şanlı bir milletin diriliş destanı olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı'nı okurken marşın yazıldığı dönemi dikkate almak, o dönemi hissetmek gerektiğini ifade eden Kabahasanoğlu, "Aksi takdirde marşımız bir şiir olmaktan öteye gitmez. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı, milletimizin inanç destanıdır. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu edinen sunumun ardından Ali Yeşilyurt İmam hatip Ortaokulu öğrencileri oratoryo sahneledi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu programda, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nı ezbere okuma yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere ödülleri de verildi.

Of Kaymakamlığınca altınla ödüllendirilen öğrenciler, bu ödüllerini Mehmetçik Vakfı'na bağışladıklarını açıkladı.

Programa, Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Garnizon Komutanı Feyzullah Kadir Akım, Of Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İrfan Acar, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Ödüllerini Mehmetçik Vakfı'na Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement