Öğrenciler sordu, Başkan Fadıloğlu yanıtladı - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler sordu, Başkan Fadıloğlu yanıtladı

Öğrenciler sordu, Başkan Fadıloğlu yanıtladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yıllar önce mezun olduğu Gaziantep Lisesi öğrencileriyle 'Kariyer Günleri' isimli programda bir araya geldi.

17.12.2019 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Fadıloğlu, öğrencilere kendi deneyimlerinden örnekler verdi ve kariyer planlaması yaparken nelere dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Periyodik olarak ilçenin farklı noktalarında bulunan okullarda düzenlenen programlarda öğrenciler ile buluşan ve öğrencilere yaşadığı deneyimleri aktaran Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, son olarak yıllar önce mezun olduğu Gaziantep Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Programa; Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin İnce, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, Gaziantep Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Emre Aslan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere kariyer planlamaları konusunda dikkat etmeleri gereken konuları uzun uzun anlatan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, öğrencilere yaşadığı deneyimlerden örnekler vererek çok önemli tavsiyelerde bulundu. Başkan Fadıloğlu; öğrencilerin, çalışma hayatı ve özel hayatıyla ilgili yönelttiği tüm soruları samimiyetle yanıtladı.

Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği tarafından Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na plaket takdim edildi. Bir öğrenci de Başkan Fadıloğlu'na çiçek takdim etti.

LÜTFEN ZAMANINIZI BOŞA HARCAMAYIN

Programda öğrencilere hitap eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, akademik başarı kadar sosyal hayattaki başarının da önemli olduğunu vurguladı. Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi:

"Okulda bir eğitim alıyorsunuz ama en önemli şey sizin kendinizi yetiştirmeniz. Okullar, insanlara bir bakış açısı verir. Yarın inşallah üniversiteye de gittiğinizde size bir açı kazanacaksınız. Daha sonra o açıyı geliştirecek olanlar sizlersiniz. Emeksiz, yemek olmuyor. Emek vermediğiniz şeyin değeri de olmaz. Şu anda sıkıntı çekebilirsiniz. Şu anda cefa çekerseniz, sonunda sefa sürersiniz. Kendimden örnek verecek olursam, sosyal münasebetlerimi en üst düzeyde tutmaya çalıştım. Eğitim sistemi içerisindeki en önemli unsurlardan biri yaşayarak ve hayatın içinde olma metodudur. Diploma, her şey değil arkadaşlar. Bugün üst düzey kişilerin işe alındığı yerlerde akademik başarısı eşit olan kişileri mülakat esnasında birbirinden ayıran faktörler ilgi alanları ve hobileridir. Yalnızca akademik başarıyla önemli bir statüye gelmeniz mümkün değil. Sosyalleşme noktasında çok hassas olmanız lazım. Şimdiden, yapmayı düşündüğünüz mesleği yerinde araştırın, gözlemleyin. Yapacağınız mesleğin icra edildiği ortamı teneffüs edin. Lütfen zamanınızı boşa harcamayın. Mutlaka ve mutlaka bir şeyle ilgilenin. Bizim birey olarak üzerimize düzen, görevimizi layıkıyla yapmaktır. Sizlerin göstereceği özveriyle inşallah ülkemiz, daha güzel yarınlara ulaşacaktır."

BAŞKANIMIZA CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Programın sonunda konuşan Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, "Başkanımıza; deneyimlerin, sosyal ilişkinlerin ne kadar önemli olduğunu, memleketimizin hangi koşullardan bugünlere geldiğini anlatan konuşması için çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız, yaptığı konuşmayla vizyonumuzu açtı. Başkanımız, gençlerimizden ne beklediğimizi, gençlerimizin memleketimiz için neler yapabileceğini anlattı. Hem okulumuza olan desteği hem de ilimizde belediyecilik konusunda yapmış olduğu çok kıymetli faaliyetleriyle Türkiye'de adını duyurmuş olmasından dolayı Başkanımıza canı gönülden teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, program sonunda öğrencilerin talebi üzerine onlarla selfie çekindi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrenciler sordu, Başkan Fadıloğlu yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Yüksek Hızlı Tren İle Sivas-İstanbul Arası Seyahat Süresi Kısaldı
    10:43 Yüksek Hızlı Tren İle Sivas-İstanbul Arası Seyahat Süresi Kısaldı

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas'ın yollarına, İstanbul'a seyahat süresi otobüsle yaklaşık on dört saat sürerken 4 Mayıs'ta başlayacak olan aktarmasız Sivas-İstanbul seferi ile bu seyahat süresi yaklaşık yedi saate kadar düşecek.


Advertisement