Öğrenciler Üniversitede Çadır Kuracak - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Üniversitede Çadır Kuracak

Öğrenciler Üniversitede Çadır Kuracak

Yurtkur'un aralarında İzmir'in de olduğu sekiz ilde kız öğrencilerle erkek öğrencileri farklı yurtlara göndermesine tepki sürüyor.

19.09.2013 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtkur'un aralarında İzmir'in de olduğu sekiz ilde kız öğrencilerle erkek öğrencileri farklı yurtlara göndermesine tepki sürüyor. İzmir'de öğrenciler, 24 Eylül Salı günü Ege Üniversitesi'nde çadır kurarak, barınma haklarını isteyecek. CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, üniversite öğrencilerine destek olmak için ailelere 'Çocukları yanınıza alın kampanyası başlattıklarını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kız ve erkek öğrencilerin yurtlarını ayırması İzmir'de öğrencilerin okula ulaşabilmek için kentin bir ucundan diğerine gitmesine neden oldu. Erkek öğrenciler, Buca, Çiğli ve İnciraltı'ndaki yurtlara kaydırıldı. Bornova'da sadece kız öğrenciler kaldı. Yeni uygulama, cinsiyet ayrımcılığının yanısıra kentin bir ucundan diğer ucuna gidip gelmek zorunda kalan ve zamanın büyük bölümünün yolda geçirecek olan öğrencilerden tepki gördü.

Fikir Kulüpleri Federasyonu Temsilcileri Baran Mercanoğlu ve Gamze Selçuk, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK) kalan kız ve erkek öğrencilerin ayrılarak farklı yurtlara gönderilmesine tepki gösterdi. Mercanoğlu, kız ve erkek öğrencilerin daha önce aynı kampüs içinde ancak ayrı yurt bloklarında kaldığını, Hükümet'in son uygulama ile kız ve erkek öğrencileri tamamen ayırmasıyla öğrencilerin okullardan uzak yurtlarda zamanın çoğunu yolda geçirdiklerini söyledi. Mercanoğlu 'Gezi eylemlerinde gençlik aslında AKP'nin topluma ve özelinde gençliğe dayatmış olduğu hayat tarzını reddetmiş oldu. AKP bir miktar bunun hıncıyla gençlikten hesap sormaya başladı. Çoğu arkadaşımız yurtsuz kaldı. KYK'nın kontenjanları azaltılıyor. Yeni üniversiteyi kazananların hiçbirine yurt çıkmıyor yedek sıra verilmiyor. Bu öğrenciler, ya sokkat kalıyor ya da cemaat yurtlarının kucağına itiliyorö dedi. Gamze Selçuk ise bu uygulamayı protesto etmek için 24 Eylül salı günü saat 12.00'de Ege Üniversitesi'nde yürüyüş yapıp çadır kuracaklarını ve kendi yurtlarında barınma hakkı isteyeceklerini söyledi. Selçuk ilk gün yaklaşık 60 çadır kurulacağını, ihtiyaca göre bu sayının artacağını, öğrencilerin bu çadırlarda kalacağını ifade etti.

'ÇOCUKLARI YANINIZA ALINö

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de öğrencilerin yurt sorununun çözümü için 'Çocukları yanınıza alınö adlı kampanya ile İzmirli aydın ailelere, demokratik kitle örgütlerine çağrı yaptıklarını söyledi. Aksünger, 'İktidar, intikam duygusu içinde gençleri köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Belli haklarını ellerinden alıp onları bir vesileyle yola getirme gibi bir politika izliyor. Gençler direniyor ve biz sonuna kadar yanlarında olacağız. İzmir'in aydın insanları demokratik kitle örgütleri de onların yanında olacaktır. Bugün gençlere sahip çıkılmazsa yarın birçok değerimiz devşirme içinde yok olacakö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Üniversitede Çadır Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement