Öğrenciler Yarım Saatte 2 Kamyon Çöp Topladı - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Yarım Saatte 2 Kamyon Çöp Topladı

Öğrenciler Yarım Saatte 2 Kamyon Çöp Topladı

Adıyaman’da bin öğrenci yarım saat içerisinde okul çevresi ve mahalleden 2 kamyon çöp topladı.

20.09.2018 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da bin öğrenci yarım saat içerisinde okul çevresi ve mahalleden 2 kamyon çöp topladı.

Adıyaman Esentepe TOKİ İlk ve Ortaokulu öğrencileri 15 Eylül Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çevre kirliliğine dikkat çekti. "Temiz Bir Türkiye" sloganıyla bin öğrenci ve veliler binin üzerinde çöp poşetiyle okul çevresi ve TOKİ Konutlarının bulunduğu alanda temizlik yaptı. Ellerine eldivenleri takan öğrenciler çevreye gelişigüzel atılan, plastik, cam, kağıt gibi çöpleri toplayarak 'temiz çevre' mesajı verdi. Öğrenciler, çevreye gelişi güzel çöplerin atılmamasını, çöp kutularına çöplerin atılması gerektiğini belirterek, özellikle doğaya atılan plastik ve pil gibi ürünlerin doğaya ciddi zararlar verdiğini dile getirdi.

Adıyaman Esentepe TOKİ İlk ve Ortaokul Müdürü Bilal Felek, "TOKİ İlk ve Ortaokulu olarak bu gün bin öğrenciyle binin üzerinde çöp poşetiyle, üç toplama merkezi oluşturup, çöpleri topladık. Amacımız, yaşanılır bir çevre yaşanılır bir dünya hayalini bir kültür olarak çocuklarda bir değer olarak uygulamaya konulmasıdır. Herkes çevrenin kirletilmemesi gerektiğini biliyor ama yinede kirletiyor. Ancak yaşayarak, böyle bir değerin oluşturulacağını düşünüyor ve bunun başlayacağı yer okuldur. Bu açıdan bu gün okulda böyle bir çalışma başlattık" dedi.

Müdür Bilal Felek yaklaşık 2 kamyon dolusu çöp toplandığını aktararak, "Yaklaşık bin 500 poşet çöp toplandı. Üç merkezde bu çöpleri topladık. Herhalde 2 kamyon çöp çıkar" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler topladıkları çöpleri, çöp araçlarına yükledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Yarım Saatte 2 Kamyon Çöp Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement