İzmir'de Çocuklar, Çöplerle Defile Yaptı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Çocuklar, Çöplerle Defile Yaptı

İzmir'de birçok kurumun iş birliğinde hazırlanan 'Atığını Sıfırla' etkinliğinde, ilk ve ortaokul öğrencileri, atıkları kullanarak tasarladıkları elbiseleri defile ile sergiledi.

15.12.2018 16:49  Güncelleme: 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi, TEMA Vakfı ve İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün iş birliğinde hazırlanan 'Atığını Sıfırla' etkinliğinde, ilk ve ortaokul öğrencileri atıkları kullanarak podyuma çıktı. Minikler, naylon, plastik ve atık kağıtlar kullanarak hazırladıkları kostümleri defilede sergiledi.

GERİ DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ BİLGİLER VERİLDİ

Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi, TEMA Vakfı ve İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü iş birliğinde israfı önlemek ve çevreye duyarlı toplum yetiştirmek amacıyla 'Atığını Sıfırla' etkinliği gerçekleştirildi. Alsancak'ta 13.00-16.00 saatleri arasında kurulan stantlarda ilçe sakinlerine geri dönüşümle ilgili bilgiler verilirken miniklerin hazırladığı defile beğeni topladı.

İzmir'de Çocuklar, Çöplerle Defile Yaptı

'GÜNLÜK YAŞANTIMIZDA UYGULAYACAĞIMIZ DAVRANIŞLAR VAR'

Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Emel Çekkin, hastane olarak sıfır atık projesine destek verdiklerini belirterek, "Sıfır atık projesini bir yaşam biçimi olarak benimseyip bu bilinci geliştirmek için evimizde ve genel olarak günlük yaşantımızda uygulayacağımız birtakım davranış kalıpları mevcut. Bunların en başta geleni ise tek kullanımlık plastik, karton, kağıt tabak-çatal-bıçak kullanımından kaçınmak. Örnek vermek gerekirse; dışarıda kahve veya çay içmek istediğimizde evimizden kendi termosumuzu götürürsek plastik veya karton bardak kullanmadığımız için atık oluşumunu önleyebiliriz. Bugün de kupasıyla gelenlere çay ve kahve ikram ediyoruz" dedi.

Hastane olarak atıkları ayrıştırdıklarını dile getiren Çekkin, marketlerde plastik poşet kullanılmaması gerektiğini, fatura ile kredi kartları ekstrelerinin de kağıt yerine elektronik ortamda gönderilmesi gerektiğini vurguladı.

İzmir'de Çocuklar, Çöplerle Defile Yaptı

BELEDİYE ÇÖPLERİNDE CİDDİ AZALMA OLDU

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden çevre mühendisi Bahadır Oğuz da, sıfır atık projesinin Cumhurbaşkanlığı bünyesinde 2017 yılında başlatıldığını söyleyerek pilot il olarak İzmir'de İl Müdürlüğü'ndeki çöp kovalarını kaldırarak iç mekan kutuları kullandıklarını belirtti. Atık ayrımı gerçekleştirip geçici depolandırma alanlarından lisanslı firmalara atık gönderdiklerini ifade eden Oğuz, 11 ayda belediyeye giden çöplerde ciddi bir azalma sağlandığını anlatarak, uygulamayı tüm kamu kurum kuruluşlarına yaymayı hedeflediklerini söyledi.

İzmir'de Çocuklar, Çöplerle Defile Yaptı

'DÜNYAMIZ ÇÖP EVLERE DÖNECEK'

TEMA Vakfı İzmir İl temsilcisi Özcan Gökoğlu ise atığın hayati bir sorun haline geldiğini söyleyerek, "Evlerinde çöplerini biriktirenlerden fazla farkımız yok. Onlar çöplerini evinde biriktirirken bizler de ayrıştırma yapmaksızın çöp üretiyor ve evimizden uzaklaştırıyoruz. Görsel olarak bizim yanımızda olmayan çöplerin yok olduğunu düşünüyoruz. Bugün fosil atıklardan üretilen plastikler okyanusa karışıyor. Okyanuslardaki plastikler içtiğimiz suya karışıyor. Bizler de atıkları yeniden kullanmazsak dünyamız çöp evlere dönecek" diye konuştu.

İzmir'de Çocuklar, Çöplerle Defile Yaptı

ÇOCUKLARDAN GERİ DÖNÜŞÜM FARKINDALIĞI

Defilenin sunumunu yapan 2000 Yılı Türkiye Güzeli ve Dünya Güzellik Yarışması 3'üncüsü Yüksel Ak ise atıkların geri dönüşüm süreci içinde değerlendirilmeden bertarafının hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıplarının yaşanmasına neden olduğunu belirtti. Yüksel Ak, "Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşamakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerinde baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmaktadır. Sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlarımıza yetişemiyor. Bu durum göz önüne alındığında doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkıyor. Son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal alanlarda belediye genelinde yaygınlaşıyor. İzmir'de de bu farkındalık çocukluk yaşlardan itibaren başlatılıyor" dedi.

İzmir'de Çocuklar, Çöplerle Defile Yaptı
İzmir\'de Çocuklar, Çöplerle Defile Yaptı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Çocuklar, Çöplerle Defile Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor
    16:59 Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası, Kızılay'da basın açıklaması yaparak emeklilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığını belirtti. Emeklilerin beslenme, alışveriş yapma ve sağlık hizmetlerine erişim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanamadığı vurgulandı. Sendika üyeleri, taleplerinin dikkate alınmaması halinde mitingler düzenleyeceklerini açıkladı.

  • Muratpaşa'da Siyasi Ayrımlar Kırılıyor: CHP'ye Katılımlar Devam Ediyor
    16:59 Muratpaşa'da Siyasi Ayrımlar Kırılıyor: CHP'ye Katılımlar Devam Ediyor

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP'ye katılan İYİ Parti üyelerine rozetlerini takarak siyasi ayrımları kırdıklarını ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye örnek olacağını belirtti.

  • ERÜ'de Toplumda Sosyolojik Gelişmeler Konulu Toplantı Düzenlendi
    16:58 ERÜ'de Toplumda Sosyolojik Gelişmeler Konulu Toplantı Düzenlendi

    Erciyes Üniversitesi'nde AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ve Rektör Prof. Dr. Fatih Altun'un katılımları ile "Toplumda Sosyolojik Gelişmeler" konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda, toplumun sosyal değişimi, bu değişimin yönü ile aileye, çocuğa, kadına ve erkeğe olan etkileri, bu değişimin zararlarının önüne geçilmesi konularında, ERÜ'de yürütülen çalışmalar hakkında akademisyenlerle görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Kayseri 2023-2024 Hentbol Sezonu Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol İl Birinciliği
    16:57 Kayseri 2023-2024 Hentbol Sezonu Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol İl Birinciliği

    Kayseri ilinde düzenlenen kulüplü küçük erkekler hentbol il birinciliği müsabakaları sona erdi. Melikgazi İzzet Öksüzkaya Orta Okulu Gençlik ve Spor Kulübü-A takımı il birinciliğini elde etti.

  • İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı
    16:55 İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı

    Mega kentin trafiğin yoğun olduğu noktalarda bir anda ortaya çıkarak sürücüleri şaşırtan 'İstanbul'un Yıldızları' grubu, Beşiktaş'ta basın açıklaması yaptı. Grup, İstanbul'un karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler getirecek bir dönüm noktası olan 31 Mart seçimlerinde Murat Kurum'a destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul'un deprem gerçeğiyle yüzleştiğini ve Murat Kurum'u depreme hazırlıkta bir şans olarak gördüklerini ifade ettiler.

  • Emeklilerden İstanbul'da Eylem... Temsili Seçim Sandığına
    16:54 Emeklilerden İstanbul'da Eylem... Temsili Seçim Sandığına "Emekliyi Soyana Oy Moy Yok" Yazılı Kâğıtlar Attılar

    Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri, maaşlarına zam talebiyle İstanbul'daki Maltepe Meydanı'nda eylem yaptı. Eylemde temsili olarak kurulan bir seçim sandığına 'Emekliyi soyana oy moy yok' yazılı kağıtlar atıldı. 'Çay simit hesabı ile geldiniz. Emekliyi kuru soğana muhtaç hale getirdiniz' yazılı dövizler taşındı. Emeklilerin açıklamasında, 22 yıllık AKP iktidarı döneminde yalanlara karnı tok oldukları ve icraat istedikleri belirtildi.

  • İznik'ten çalınan 5 koyun Yenişehir'de bulundu
    16:52 İznik'ten çalınan 5 koyun Yenişehir'de bulundu

    Bursa'nın İznik ilçesinde çalınan 5 koyun, Yenişehir ilçesinde bulundu. Jandarma, olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı ve 2'sini tutukladı. Koyunlar ise sahibine teslim edildi.

  • Denizli'de Türkiye Voleybol Federasyonu Bölgesel Lig Müsabakaları Başlıyor
    16:52 Denizli'de Türkiye Voleybol Federasyonu Bölgesel Lig Müsabakaları Başlıyor

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen Bölgesel Lig Müsabakaları, 22-24 Mart tarihleri arasında Denizli'de gerçekleştirilecek. Erkeklerde 6 takım, kadınlarda ise 8 takımın mücadele edeceği müsabakalarda grup birincileri Türkiye Finallerine katılma hakkı elde edecek.

  • Ankara'da Narkotik Operasyonunda Yakalanan Şüphelilerin Suç Kayıtları Ortaya Çıktı
    16:51 Ankara'da Narkotik Operasyonunda Yakalanan Şüphelilerin Suç Kayıtları Ortaya Çıktı

    Ankara'da gerçekleştirilen narkotik operasyonda yakalanan 4 şüpheliden birinin 15, diğerinin ise 13 farklı suçtan sabıka kaydı olduğu belirlendi. Operasyonda 8 milyon 125 bin lira değerinde 40 bin 627 adet extacy hap ele geçirildi. Uyuşturucu maddelerin Adana'dan getirildiği tespit edildi.

  • Erzincan'da 'Huzur İçin Erzincan' Projesi Üçüncü Toplantısı Gerçekleştirildi
    16:51 Erzincan'da 'Huzur İçin Erzincan' Projesi Üçüncü Toplantısı Gerçekleştirildi

    Vali Hamza Aydoğdu'nun başkanlığında düzenlenen toplantıda, 'Huzur İçin Erzincan' projesinin üçüncü toplantısı Vali Yardımcısı Yusuf İzci başkalığında gerçekleştirildi. Proje kapsamında, toplumsal bilinçlendirme ve pozitif kültürel değişim hedefleniyor. Erzincan'ı suç oranlarında daha iyi bir noktaya getirmek için paydaş kurumlarla birlikte faaliyetler görüşüldü.


Advertisement