Öğrencilerden Engelliler Haftası Gösterisi - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerden Engelliler Haftası Gösterisi

Öğrencilerden Engelliler Haftası Gösterisi

Elazığ’da dezavantajlı öğrenciler tarafından bir araya gelen gruplar, sema ve müzikli gösterileri ile renkli görüntüler oluşturdu.

12.05.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da dezavantajlı öğrenciler tarafından bir araya gelen gruplar, sema ve müzikli gösterileri ile renkli görüntüler oluşturdu.

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Engelliler Haftası Yücel İlkokulu'nda düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Okulun etkinlik salonunda gerçekleşen programa, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mazhar Ayas, Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Bağlıtaş, Telepati Özel Eğitim Müdürü Fasih Karakaya, Yücel İlkokulu Müdürü Mehmet Küçük'ün yanı sıra Telepati Özel Eğitim öğrencileri, öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Engelin insanların istemleri dışında oluşan bir durum olduğunu belirten Telepati Özel Eğitim öğretmeni Mehmet Zülfü Arat, doğuştan olabildiği gibi sonradan da karşılaşılabilecek bir durum olduğunu söyledi. 10-16 Mayıs arası Engelliler haftası olarak bilindiğini kaydeden Arat, "Engellilik insanlığın ortak sorunu olduğundan, Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanır. Bu hafta boyunca, engellilerin sorunları tartışılır, engelliliğe sebep olan etkenler açıklanır. Bu engellerin ortadan kaldırılması için çareler araştırılır. Engellilerin eğitilebilmeleri ve iş sahibi olabilmeleri için gerekli şartlar oluşturulmaya çalışılır" dedi.

Tüm dünyada engellilerin aynı gün hatırlanması kuşkusuz önemli olduğunu ifadeden Yücel İlkokulu Müdürü Mehmet Küçük, "Ülkemiz gibi toplam nüfusunun yüzde 12,33'ü,yaklaşık 9 milyona yakın insanın engelleriyle yaşamak zorunda kalması sebebiyle daha anlam kazanmaktadır. Toplumun her alanında engellilere saygı gösterilmelidir. Onları da toplumun bir ferdi olarak kabul edip dışlamamak gerekir. Onlara yardımcı olabilmek adına çalışabilecek alanlarda iş vermek gerekir. Engelli insanlarımızın fırsat eşitliği ve hakkaniyet çerçevesinde, engelli olmaya insanlarımızın sahip olduğu haklara kavuşacağı, insan onuruna yaraşır bir hayat sürecekleri, her türlü fiziki, sosyal ve ekonomik engellerin ortadan kaldırıldığı engelsiz bir Türkiye ve Elazığ'ın özlemi içerisindeyiz" diye konuştu.

Telepati Özel Eğitim Müdürü Fasih Karakaya ise, "Şu anda okulumuzda 360'a yakın dezavantajlı öğrencilerimiz eğitim alıyor. Bunlar zihinsel, işitsel, fiziksel, otistik dediğimiz yaygın gelişim bozukluğu yaşayan öğrencilerimiz mevcuttur. Ayrıca öğrenme güçlüğü dediğimiz sınırlı zekaya sahip öğrencilerimiz destekli eğitim sayesinde eğitim alıyor. Bu kurumlarda sadece okuma yazma değil, oturmayı kalkmayı, öz bakım becerilerini, insanlarla sosyalleşmeyi, kişisel temizliğini yapmayı da öğretiyoruz" şeklinde konuştu.

Etkinlikte konuşmaların ardından dezavantajlı öğrenciler salondakilere sema ve müzikli gösteriler yaparak renkli görüntüler oluşturdu. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi tarafından hazırlanan 'Engelli Yaşam' konulu kısa bir çizgi filimin izletildiği programda son olarak düzenlenen şiir, kompozisyon yarışmasında başarılı öğrencilere ödülleri verildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilerden Engelliler Haftası Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement