Öğrencilerden Evlilik Kredisine Tepki - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerden Evlilik Kredisine Tepki

Öğrencilerden Evlilik Kredisine Tepki

Der üyeleri, hükümetin üniversitede evlenen öğrencilere yönelik uygulamayı düşündüğü "kredi" ve "burs" tasarılarını protesto etti.

02.11.2013 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Der üyeleri, hükümetin üniversitede evlenen öğrencilere yönelik uygulamayı düşündüğü "kredi" ve "burs" tasarılarını protesto etti. Kurum adının bulunduğu girişteki tabelaya 'Evlendirme Dairesine Hoş geldiniz' yazılı döviz asan eylemciler, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı istifaya davet etti.

EVLİ, BURSLU, ÇOCUKLU

Çapa Tramvay Durağı buluşan Genç-Der üyesi grup daha sonra Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Kredi ve Yurtlar Kurumu İstanbul Bölge Müdürlüğü önüne geldi. Grup, "AKP'nin evlenme teklifini reddediyoruz. Suat Kılıç istifa et parası neyse biz verelim" pankartı ve "AKP elini medeni halimden çek", "Evli, burslu, çocuklu", "Aşklarımız satılık değil" yazılı dövizler taşıdı. Daha sonra grup adına basın açıklamasını Özge Doğan okudu.

BAKANA İSTİFA ÇAĞRI

AK Parti'nin üniversitelileri evlenmeye teşvik ettiğini söyleyen Doğan, "Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencilerin sorunlarını çözüm bulacağına 'Evlendirme Dairesi' işlevi görüyor. AKP yine gençliğin yaşam tarzını kurcalıyor. Peki bizim geleceğimiz ne olacak Suat Kılıç? Madem parayla çözülebiliyor, o zaman Suat Kılıç istifa etsin, biz gençler olarak parasını vermeye hazırız. Paralı eğitim bütün üniversitelilerin sorunuyken AKP, üniversitelileri evlenmeye teşvik etmeye çalışıyor. Öğrencileri 5 çocuk yapmaya teşvik ediyor. Kadın-Erkek yurtlarını ayırıyor. Bu ülkede sırf boşanmak istediği için öldürülen onca kadın kardeşimiz varken şimdi AKP siz gençlere okumasanız da olur yeter ki evlenin demek istiyor. " dedi.

EVLİLİK ZAMANINA BİZ KARAR VERİRİZ

Doğan sözlerine şöyle devam etti: "Bizde diyoruz ki; evleneceğimiz zamana da boşanacağımız zamana da biz karar veririz. Öğrencileri borçlandırıp sonra da bizim istediğimizi yaparsanız borcunuzu sileriz diyen zihniyetin tefecilikten hiçbir farkı yok. AKP, Gezi direnişini görmezden gelerek yine gençliği baskı altına almaya çalışıyor. YÖK'ün kuruluşu 6 Kasım'ın arifesinde AKP'yi uyarıyoruz: Öğrenciler için adım atacaksan, YÖK'ü yıkın yerine orman yapın. Öğrenci düşmanı, kadın düşmanı politikalarınızdan vazgeçin. " dedi.

EVLENDİRME DAİRESİ TABELASI ASTILAR

Grup, basın açıklamasının ardından kurum adının bulunduğu girişteki tabelaya 'Evlendirme Dairesine Hoş geldiniz' yazılı döviz astı. Eylemciler daha sonra Bakan Suat Kılıç için topladıklarını söyledikleri paraları girişteki karton üzerine bıraktı. Grup, yapılan basın açıklamasının ardından sloganlar attıktan sonra dağıldı.

TY - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerden Evlilik Kredisine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement