Öğrencilerden "Geçmişten Günümüze Milli Mücadele Ruhu" Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Öğrencilerden "Geçmişten Günümüze Milli Mücadele Ruhu" Sergisi

Öğrencilerden "Geçmişten Günümüze Milli Mücadele Ruhu" Sergisi

Kayseri'de lise öğrencileri, kendi harçlıklarını biriktirerek aldıkları malzemelerle "Geçmişten Günümüze Milli Mücadele Ruhu" sergisini açtı.

10.02.2018 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de lise öğrencileri, kendi harçlıklarını biriktirerek aldıkları malzemelerle "Geçmişten Günümüze Milli Mücadele Ruhu" sergisini açtı.

Özel bir okulda Görsel Sanatlar öğretmeni Yunus Emre Tezcan, bir alışveriş merkezindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerin milli mücadeleyi açtıkları sergiyle anlattıklarını söyledi.

Gençlerin değerlerinden zamanla uzaklaştıklarını aktaran Tezcan, şunları kaydetti:

"Sergimizin amacı geçmişten günümüze milli mücadele ruhunu aşılayabilmekti öğrencilerimize. Bunu yapabilmek adına Kurtuluş Savaşı'ndan, Çanakkale'den, cephelerden ve 15 Temmuz'a gelen süreçte, milli mücadele ve milli bağımsızlığımızı anlatmak adına öğrencilerle bir araya gelerek bu sergiyi açtık. Görsel sanatlar dersini alan bütün öğrencilerin emeği var sergide. Her öğrenci bir fırça darbesi, bir hayal, bir emek göstermiştir. Çünkü gençlerimize geleceğimizin mirası diyoruz. Bu yüzden de geleceğimizi sağlam tutmak istiyoruz. Geleneksel olmayan hiçbir sanat akımı evrensel olamaz. Bizim önce kendi geçmişimizi ve kültürümüzü bilmemiz lazım. Toplamda 7 yağlı boya tablo var. Mehmet Akif Ersoy'dan, Arif Nihat Asya'ya, 15 Temmuz şehitlerimiz Cennet Yiğit, Ömer Halisdemir'e kadar birçok isme tablolarda yer verdik."

Öğrencilerden Yasin Erdem ise, sergiyi milli ruhu yaşatmak için açtıklarını vurguladı.

Sergi malzemelerini harçlıklarıyla aldıklarını belirten Erdem, "Sergide sadece 15 Temmuz değil, Kurtuluş Savaşı dönemi, milli mücadele döneminde olan süreçler de anlatılıyor." dedi.

Sergi, pazartesi gününe kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Öğrencilerden 'Geçmişten Günümüze Milli Mücadele Ruhu' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement