Öğrencilerden İçim'e Tatlı Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerden İçim'e Tatlı Ziyaret

Sakarya Özel Erenler Güneş İlkokulu'ndan 135 öğrenci 17-18 Şubat tarihlerinde düzenlenen bir geziyle Ak Gıda'ya ait 5 fabrikanın en büyüğü olan Pamukova Üretim Tesisini ziyaret etti.

20.02.2016 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçim ürünlerinin üretildiği, yakın coğrafyanın da en büyük üretim tesisi olan ve günde 1500 ton çiğ süt işleme kapasitesine sahip Ak Gıda Pamukova fabrikasında, tatlı ürünleri bölümünü gezen öğrenciler, üretim hattı ve paketleme işlemlerini gözlemlerken, fabrika yetkililerinden üretim süreçlerine ilişkin bilgi aldı.

Çocuklar; gerekli hijyen koşullarına uyum sağlanmasının ardından yaptıkları gezi sırasında, İçim ürünleri ve üretim tesisine ilişkin merak ettiklerini yerinde öğrenme fırsatı buldular. Gezinin ardından verilen İçim ürünleri büyük bir heyecan yaratırken keyifle yedikleri Dolcia tatlıları ise çocuklardan tam not aldı.

İçim ürünlerinin üretildiği Ak Gıda Pamukova Fabrikası Üretim Direktörü Ömer Murat Gümüşdağ "Çocuklarımızın, keyifle tükettikleri ürünlerimizin üretim sürecine tanık olmalarından büyük keyif aldık. Meraklı bakışlar eşliğinde bize yönelttikleri sorularla konuya olan ilgilerini ve duydukları heyecanı büyük bir mutlulukla gözlemledik. Sordukları sorulardan ve temas ettikleri doğru noktalardan yola çıkarak, gelecekte aralarından çok başarılı gıda mühendisleri çıkabileceğini umuyoruz" dedi. İleri teknoloji imkânlarından faydalanarak oluşturulan tesislerle üretim standartlarını daima en iyiye ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Gümüşdağ, "İçim markalı süt ve süt ürünlerini tüketicilerin beğeni ve tercihlerini değerlendirerek üretiyoruz. Bu bağlamda çocuklarımızın görüş ve önerileri son derece önemli. Bu tür gezilerin bizler için de çok faydalı olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Ak Gıda Pamukova Fabrikası, iç piyasanın yanı sıra ürünlerini Orta Doğu, Kuzey Afrika, Balkan Ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Avrupa ülkeleri ile ABD'ye de ihraç ediyor. 939 çalışana sahip fabrikada, İçim markasına ait süt, yoğurt, ayran, kefir, tatlı, büyüme küpleri, taze peynir, tereyağı, labne peynir, kaşar peyniri, krem peynir, beyaz peynir, aromalı süt, kaymak ve krema ürünleri üretiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrencilerden İçim'e Tatlı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement