Son dakika haberi! Öğrencilerden yöresel lehçeli korona virüs uyarısı - Son Dakika
Yaşam

Son dakika haberi! Öğrencilerden yöresel lehçeli korona virüs uyarısı

Son dakika genel haberine göre Öğrencilerden yöresel lehçeli korona virüs uyarısı Yöresel lehçeyle video çekip, maske, mesafe, hijyen uyarısı yaptılar Antalya'nın Alanya ilçesinde eğitim veren bir ortaokulun öğrencileri, yöresel ağızla çektikleri video ile korona virüsle mücadeleyi anlattı.

29.09.2020 15:07  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrencilerden yöresel lehçeli korona virüs uyarısı

Yöresel lehçeyle video çekip, maske, mesafe, hijyen uyarısı yaptılar

ANTALYA - Antalya'nın Alanya ilçesinde eğitim veren bir ortaokulun öğrencileri, yöresel ağızla çektikleri video ile korona virüsle mücadeleyi anlattı. Büyük beğeni toplayan videoda öğrenciler, maske takılması ve sosyal mesafe kurallarına uyulması yönünde uyarılarda bulundu.

Başta yetkililer olmak üzere tüm ülkede korona virüse karşı tedbirler alınırken, yüz yüze eğitimin başlamasıyla Alanya'nın Küçükhasbahçe Mahallesi'ndeki Tahir Tuluk Ortaokulu tiyatro ekibinde yer alan öğrenciler, olası bir teması engellemek amacıyla ilginç bir projeye imza attı. Türkçe Öğretmeni Mesut Nergiz ile öğrenciler, yöresel ağızla çektikleri videoyla korona virüs mücadeleyi anlatıp maske takılması ve sosyal mesafe kurallarına uyulması yönünde uyarılarda bulundu. Okulun sosyal medya hesabından yayınlanan ve korona virüsün yayılmasını önlemek amacıyla uyulması gereken kuralların anlatıldığı video büyük beğeni topladı.

"Alanya ağızıyla bir kamu spotu hazırladık"

Türkçe Öğretmeni Mesut Nergiz, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Alanya Tahir Tuluk Ortaokulu öğrencileri olarak 'maske ve sosyal mesafeye' dikkat çekmek amacıyla Alanya ağızıyla bir kamu spotu hazırladık. Alanya ağızını kullanarak özellikle bölge halkının dikkatini çekmek ve salgında uyulmayan kuralları hatırlatarak farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir çalışmayı yaptık. Umarız duyarlı halkımız bu uyarıları dikkate alır ve bu kötü zamanları ilerde tebessümle hatırlayacağımız anılara dönüştürürüz" dedi.

Son dakika haberi! Öğrencilerden yöresel lehçeli korona virüs uyarısı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Son dakika haberi! Öğrencilerden yöresel lehçeli korona virüs uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.


Advertisement