Öğrencilere "Balık Tutmasını" Öğrettiler - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere "Balık Tutmasını" Öğrettiler

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Sporları Topluluğunca hayata geçirilen "Umuda Atılan Oltalar" projesi kapsamında 21 öğrenci önce olta yapmayı, ardından da balık tutmayı öğrendi.

02.01.2012 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Sporları Topluluğunca hayata geçirilen "Umuda Atılan Oltalar" projesi kapsamında 21 öğrenci önce olta yapmayı, ardından da balık tutmayı öğrendi.

İki gün süren proje çerçevesinde Akdeniz ilçesine bağlı Adanalıoğlu beldesindeki İbrahim Rencuzoğulları İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 21 öğrenci evlerinden alınarak, önce Mersin Deniz Müzesi'ne, ardından da MEÜ Yerleşkesi'ne götürüldü.

Burada olta yapmasını öğrenen öğrenciler, Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde denize açılarak balık tuttu.

Topluluk başkanı Savaş Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek,

"Umuda Atılan Oltalar"ın da bunlardan biri olduğunu söyledi.

Daha fazla etkinlik yapabilmek için amatör balıkçılık, yelken ve dalış gibi branşlarda projeler hazırladıklarını ifade eden Çam, şöyle devam etti:

"Amatör balıkçılık dalı olarak biz de köy okullarından belli bir seviyedeki öğrencilere amatör balıkçılık dersi vererek, ardından balık tutma etkinliği düzenledik. Büyük bir özveri ve emekle hazırladığımız proje kapsamında İbrahim Rencuzoğulları İlköğretim Okulundan 21 öğrenciye olta hazırlanmasını ve balık tutmasını öğrettik. Taşucu açıklarında gerçekleştirilen 'teknede balık tutma' etkinliğinde ise öğrenciler arasında 'ilk balığı kim tutacak' yarışması düzenledik. İlk balığı da 5 yaşındaki Kübranur Yeral tuttu. Bu öğrencilerin arasında, deniz kenti olmamıza rağmen hiç denize gitmeyen ve denizi görmeyen öğrenciler de var. Onları denizle tanıştırdık. Bu sayede öğrencilere amatör balıkçılığı sevdirdiğimizi düşünüyorum."

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cumali Yılmaz da, ilk balık tutan öğrencilere birer balık oltası raketi hediye etti.

Yılmaz, "Eğitim sadece okuyarak değil, aynı zamanda yaşayarak verilir. Bugün burada eğitim yaşanarak yapıldı" dedi.

MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr Yüksel Özdemir, Deniz Ticaret Odası, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ekolog Derneği, Latife Sultan Yatçılık, Arkeoloji Topluluğu, Çevre Topluluğu ve Tiyatro Topluluğu'nun destek verdiği etkinlikte ayrıca MEÜ Sağlık, Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Türker Gül da projeye katılan öğrencilere yıl başı armağanı verdi.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrencilere 'Balık Tutmasını' Öğrettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement