Öğrencilere Güvenli Gıda Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Öğrencilere Güvenli Gıda Eğitimi

Öğrencilere Güvenli Gıda Eğitimi

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gıda güvenliğinin geliştirilmesi ve öğrenim çağında bulunan çocukların gıda güvenliği konusunda farkındalığın artırılması amacıyla öğrencilere yönelik "Gıda Güvenliği" konulu eğitim verildi.

26.12.2018 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gıda güvenliğinin geliştirilmesi ve öğrenim çağında bulunan çocukların gıda güvenliği konusunda farkındalığın artırılması amacıyla öğrencilere yönelik "Gıda Güvenliği" konulu eğitim verildi.

Bartın Nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleşen eğitimde Gıda ve Yem Şube Müdürü Celal Uğuz, Ziraat Yüksek Mühendisi Vildan Gencer ve Veteriner Hekim Neşe Yıldırım tarafından 10. Sınıfta okuyan 31 öğrenciye bilgilendirme yapıldı.

Düzenlenen eğitimde, özellikle gıda maddeleri satın alırken, son tüketim tarihi, Bakanlığa kayıtlı ve onaylı işletmelerde üretilmiş olmaları gibi etiket bilgilerine ve uygun koşullarda muhafaza edilmesine dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı. Eğitimde ayrıca öğrencilerin de birer denetçi olduğu, alış veriş yaparken sakıncalı gördükleri gıdaları Tarım ve Orman Bakanlığımız Alo 174 Gıda Hattını arayarak bildirebilecekleri ve en iyi denetçinin bilinçli olan tüketici olduğu ifade edildi. Eğitim soru-cevap bölümüyle sona erdi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrencilere Güvenli Gıda Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement