Öğrencilere İş Bulma Tekniklerini Anlattılar - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere İş Bulma Tekniklerini Anlattılar

Öğrencilere İş Bulma Tekniklerini Anlattılar

Düzce İş-Kur İl Müdürlüğü ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından düzenlenen 2013 yılı Kariyer Günü etkinliği çerçevesinde kendi dallarında uzman yönetici ve iş adamları öğrencilere iş bulma ve kariyer planlama tekniklerini anlattılar.
Düzce...

04.12.2013 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce İş-Kur İl Müdürlüğü ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından düzenlenen 2013 yılı Kariyer Günü etkinliği çerçevesinde kendi dallarında uzman yönetici ve iş adamları öğrencilere iş bulma ve kariyer planlama tekniklerini anlattılar.

Düzce İş-Kur İl Müdürlüğü ile Endüstri Meslek Lisesi ortaklığı ile öğrencilere iş bulmanın incelikleri ve kariyer planlamasının anlatılmasını amaçlayan bir toplantı düzenlendi. 2013 yılı kariyer günü adı altında düzenlenen programa Düzce Valisi Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, daire müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve Düzce'de faaliyet gösteren bazı firmaların yönetici ve temsilcileri katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hasan Sarı, kariyer planlamasının önemine değinerek "Kariyer planlaması, insanın kendi hayatını planlaması demektir. Hedeflerimizi nasıl belirlemeliyiz? Hedeflerimize nasıl ulaşabiliriz, bu hedeflere ulaşabilmek için nelere ihtiyacımız var bu ihtiyaçlarımızı nasıl karşılayabiliriz? İşte bugün burada bulunan kıymetli konuşmacılarımız, kendi hayatlarından sizlere örnekler vererek hayat denen uzun yolun başında yol hazırlıklarınızı tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu programdan alınacak derslerle belirlediğiniz hedeflere doğru emin adımlarla ilerler ve kendinize olumlu örnekler bulursunuz" şeklinde konuştu.

Düzce Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Zafer Akbaş, bilginin güç olduğunu belirterek "İyi bir kariyer için hedefini ve amacını bilmek lazım" dedi.

MÜSİAD Düzce Şubesi Başkanı İsmail Çakmak, girişimciliğin istihdama katkısının büyük olduğunu vurgulayarak "Ben etrafımda başarıya asansörle çıkmış hiç kimse görmedim. Mutlaka merdivenlerle çıkacaksınız. İdealleriniz gerçekleşmiyorsa, gerçeklerinizi idealleştirin. Lütfen şu sözü hep hatırlayalım. Geleceğinizi belirlemek konusunda karakteriniz zekanızdan her zaman daha önemlidir. Her zaman kendiniz olun. Kendinizde iyi kalpli, iç huzuru olan, etrafınız seven birisi olun. Başarı istediğinizi elde etmenizdir. Mutluluk ise elde ettiğinizi istemenizdir. Girişimci yapmaya başladığı işin sonunda zarara girmeyi, başarısız olmayı göze alarak düşüncelerini gerçekleştirmeye çalışır. Aynı zamanda ülkemizin temel sorunlarından birisi olan işsizlik sorunu da girişimcilerin sayesinde çözülebilecektir. Kuracağınız iş mutlaka birilerine istihdam sağlayacaktır. 1, 2 yada 100 kişi fark etmez. Sağlayacağınız katkı büyük yarar sağlayacaktır. İşiniz sadece size ait olsa bile işsizler hanesinden bir kişi eksilecektir" dedi.

Pak Gıda Firması temsilcisi Orkun Türkmen, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak "İnsan ilişkilerini daha fazla önem verilmeli özen gösterilmelidir. İşverenler sürekli eleştirenleri değil çözüm ortağı olanlarla çalışmak istiyor. Yabancı dile yabancı kalmayın" diye konuştu.

Standard Profil İnsan Kaynakları Yönetmeni Olcay Özgiray ise, doğru iş arama yöntemlerini anlatarak "Doğru öz geçmişi hazırlayın. Her iş alanına değil, niteliklerinize uygun işlere başvurun. Acil işe ihtiyacım var, beni işe alın şeklinde mail atmayın. İş görüşmesine hazırlıklı gidin, gitmeyecekseniz mutlaka haber verin. Bütün mülakatların özü neden sizi bu işe alalımın üzerindedir. Mülakata gittiğiniz firma hakkında araştırma yapın ve bilgi sahibi olun. Mülakat sırasında kısa ve öz cümlelerle kendinizi anlatın. Ben her işi yaparım yada ne iş olsa yaparım şeklinde cümleler kullanmayın. Mülakat sırasında söz davranışlarınızın son derece önemli olduğunu unutmayın. Söylemek istediklerinizi mülakat sırasında karşı tarafa ne kadar iyi anlatırsanız, görüşmeni o kadar başarılı geçer. Severek yapacağınız mesleğin eğitimi alın. En az bir yabancı dili iyi derecede öğrenin. Bilgisayar başta olmak üzere yeni teknolojileri kullanmayı öğrenin. Staj dönemlerini iyi değerlendirin. Yaşadığınız şehirde çalışmak istiyorsanız, o şehirde ki iş alanlarını mutlaka kontrol edin" ifadelerini kullandı.

Ferroli Firma yetkilisi Ayhan Özel, öğrencilere mutlaka mutlaka tercihlerini kendileri yapmaları gerektiğini belirterek "Geleceğiniz adına önemli olan sizlerin ne istediğidir. Ne istediğinizi ailenize iyi bir şekilde anlatmanız lazım. Önemli olan sizin ne istediğiniz ve becerinizin ne yönde olduğudur" dedi.

Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır ise "Gelecek sizin üzerinizde. Biz o sıralardan geçtik. Siz bizim yerimize geleceksiniz. Bu ülkeyi siz yöneteceksiniz. Evinize aşı siz götüreceksiniz. Bu ülkenin en temel sorunlarından bir tanesi ara eleman sıkıntısı. Bu anlamda bu okuldan mezun olan gençlerin üniversiteye gitmiyor ise evine iş AŞ götürecek bir işe girmesi lazım. O nedenle okulunuz size böyle bir sonucu getirecektir. Başarının yerine gelecek hiçbir mazeret geçerli değil. Başaramadım yok mutlaka başaracaksınız" şeklinde konuştu.

Programda son olarak ise Düzce Valisi Ali İhsan Su konuştu. Vali Su toplantının çok önemli olduğunu belirterek "Bu toplantısı size hedefler gösterecek önemli bir toplantı. Şu bir gerçek dünyamız değişim ve gelişim içinde. Bu değişime gelişime mutlaka ayak uydurmamız lazım. Ayak uyduramazsanız yıkılmak zorundasınız. Öncelikli olarak herkesin bir hedefi olması lazım, hedefiniz olmazsa olmaz. Ne yapacağını bilmeniz lazım. Kendinizi çok iyi yetiştirin" tavsiyelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali su tarafından Kariyer Günü etkinliğine konuşmacı olarak katılanlara teşekkür plaketi takdim edildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere İş Bulma Tekniklerini Anlattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement