Öğrencileri, Evsel Atıklardan Süs Eşyası Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Öğrencileri, Evsel Atıklardan Süs Eşyası Yaptılar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Evsel atıklardan yapılan süs eşyaları Okul Müdürü Abdülkadir Köksal ile röportaj Resim öğretmeni Gökşin Öztürk ile röportaj Öğrencilerden 11 yaşındaki Mehmet Doğan ile röportaj Ayvalık'ta öğrencilerin atıklardan yaptığı bez bebek, üç boyutlu resim, çöp adam gibi eserler sergilendi Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde öğrenciler, evsel atıklardan aralarında bez bebek, üç boyutlu resim, biblo ve abajurun da bulunduğu ürünler hazırladı.

15.06.2016 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Evsel atıklardan yapılan süs eşyaları

Okul Müdürü Abdülkadir Köksal ile röportaj

Resim öğretmeni Gökşin Öztürk ile röportaj

Öğrencilerden 11 yaşındaki Mehmet Doğan ile röportaj

Ayvalık'ta öğrencilerin atıklardan yaptığı bez bebek, üç boyutlu resim, çöp adam gibi eserler sergilendi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde öğrenciler, evsel atıklardan aralarında bez bebek, üç boyutlu resim, biblo ve abajurun da bulunduğu ürünler hazırladı.

Ali Çetinkaya Ortaokulu öğrencilerinin atıklardan yaptığı üç boyutlu resim, biblo, bez bebek, çöp adam, kağıt kuş, süs ağacı, semazen, abajur, dokuma tezgahı gibi eserler, Destek Tasarım Akademisi Salonu'ndaki sergide beğeniye sunuldu.

Okul Müdürü Abdülkadir Köksal, AA muhabirine, resim öğretmeni Gökşin Öztürk öncülüğünde yapılan çalışmada, evsel atıkların sanatsal bakış açısıyla yeniden değerlendirildiğini söyledi.

Üç boyutlu resmin bile yapıldığını dile getiren Köksal, "Kağıt atıklardan insan figürlü eserler var. Mesela evsel atıklardan yapılan biblolarla, tamamen masrafsız bir ürün ortaya çıkarılabiliyor. Bu sergide emek var ama masraf yok. Kısacası bu sergide, çöpe atılacakları, sanatsal bir eser olarak bulabilmek mümkün." dedi.

Öğretmen Öztürk de karton, ağaç dalları, fıstık ve ceviz kabukları, zeytin çekirdekleri gibi malzemeleri, peçete ve gazete kağıtlarıyla birleştirdiklerini anlattı.

Sergiyle geri dönüşümün önemine dikkati çekmek istediklerini vurgulayan Öztürk, "Buradaki eserleri herkes yapabilir. Bu sergiyi hazırlarken çocuklarımız çok severek çalıştı. Geri dönüşüm sergimizde birçok eşya bulunuyor." diye konuştu.

Öğrencilerden 11 yaşındaki Mehmet Doğan, evde çöpe atılacak malzemelerle çeşitli eserler ortaya çıkardıklarını belirtti.

Emine Korkmaz ise çöpleri kullanarak biblolar yaptığını ifade ederek, "Ceviz kabukları, ağaç yaprakları, zeytin çekirdeklerini kullanarak bunları yaptık. Temiz bir çevreye katkı vermeye çalıştık. Çok da güzel bir sergi oldu." dedi.

Öğrencileri, Evsel Atıklardan Süs Eşyası Yaptılar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrencileri, Evsel Atıklardan Süs Eşyası Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement