Öğrencilerin 15 Temmuz Şehitlerine Mektupları Kitap Oldu - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerin 15 Temmuz Şehitlerine Mektupları Kitap Oldu

Isparta Gazi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit ve gazi olanlara yazdığı mektuplar, okul yönetimince kitaplaştırıldı.

15.11.2016 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Gazi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit ve gazi olanlara yazdığı mektuplar, okul yönetimince kitaplaştırıldı.

Isparta Gazi Sosyal Bilimler'de edebiyat öğretmenliği yapan Enis Esgin, gazetecilere yaptığı açıklamada milli egemenlik ve demokrasi için FETÖ'nün darbe girişiminde 241 vatandaşın şehit, onlarca insanın ise gazi olduğunu söyledi.

Bu ülkenin 15 Temmuz'da şehit olanlara karşı çok şey borçlu olduğunu dile getiren Esgin, okul olarak şehitlere saygı ve şükranlarını göstermek için bir proje hazırladıklarını anlattı. Proje kapsamında okul öğrencilerinden 15 Temmuz şehitlerine birer mektup yazmalarının istendiğini anlatan Esgin, bu şekilde okuldaki yüzlerce öğrencinin şehitlere karşı duygu ve düşüncelerini ifade eden mektupları kaleme aldığını kaydetti.

Öğrencilerin yazdıkları mektupları incelediklerini ve bunların 42'sini derleyerek kitaplaştırdıklarını ifade eden Esgin, "Mektuplarda öğrencilerin duygu yoğunluğu çok fazlaydı. Öğrencilerimizin bazıları 15 Temmuz direnişini, Çanakkale Savaşı'na bazıları Malazgirt Savaşı'na bazıları da Bedir Savaşı'na benzettiler. Bu anlamda öğrenciler milli bir bilinç içerisinde duygularını çok başarılı şekilde ortaya koydular." dedi.

Öğrencilerden Betül Duru ise öğretmenlerine kendilerini anlamı bir konu üzerine yazmaya teşvik etmelerinden dolayı teşekkür etti. O geceyi kendisinin de yaşadığını ve mektup yazarken yaşadıklarını tekrar hatırladığını vurgulayan Duru, ortaya çok güzel mektupların ortaya çıktığını kaydetti.

Sami Kökmen ise 15 Temmuz şehitlerine mektup yazarken büyük bir gurur ve heyecan duyduğunu anlattı. Bu mektupları yazarken sadece 15 Temmuz şehitlerini değil Çanakkale'de ve terörle mücadelede şehit olanları da hatırladığını dile getiren Kökmen, 15 Temmuz'da şehit olanlara şükran borçlu olduklarını dile getirdi.

Fatma Sehir ise 15 Temmuz'un Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu belirtti. 15 Temmuz'da Türkiye'yi gruplara ayırmak isteyenlere birlik ve beraberlik içinde olduklarını gösterdiklerini anlatan Sehir, 15 Temmuz'da şehit olanlara teşekkür etmek için böyle bir projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Okul Müdürü Lokman Kaplan da öğrencilerin mektuplarını kitaplaştırdıklarını ve kentteki tüm okullara dağıttıklarını bildirdi. Mektuplara çok olumlu tepkiler geldiğini ifade eden Kaplan, diğer okullarda da buna benzer proje yapma fikrinin oluştuğuna dikkati çekti.

Öğrencilerin 15 Temmuz Şehitlerine Mektupları Kitap Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrencilerin 15 Temmuz Şehitlerine Mektupları Kitap Oldu - Son Dakika


Advertisement