Öğrencilerin topladığı atıkların geliriyle "Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı" oluşturuldu - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerin topladığı atıkların geliriyle "Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı" oluşturuldu

Öğrencilerin atıkları toplaması Atıkların depoya taşınması öğrencilerin Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfından görüntüler Okul Müdürü Ahmet Hayri Yılmaz'ın konuşması Öğrenci Yusuf Can Ceylan'ın konuşması Öğrenci Narin Korkmaz'ın konuşması Öğrencilerin topladığı atıkların geliriyle "Akıl ve Zeka...

07.03.2020 12:19  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrencilerin atıkları toplaması

Atıkların depoya taşınması

öğrencilerin Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfından görüntüler

Okul Müdürü Ahmet Hayri Yılmaz'ın konuşması

Öğrenci Yusuf Can Ceylan'ın konuşması

Öğrenci Narin Korkmaz'ın konuşması Öğrencilerin topladığı atıkların geliriyle "Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı" oluşturuldu

Hatay'da Ekinci Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında 13 ton atığın geri dönüşümünü sağlayarak, satranç, ahşap hedef ve mangala gibi birçok akıl ve zeka oyunlarıyla donatılan sınıfa kavuştu

Okul Müdürü Ahmet Hayri Yılmaz:

"İlk önce 3 ton civarında atık topladık ve bahçemizde bir geri dönüşüm odası oluşturduk. En son biriktirdiğimiz 13 ton atıktan elde ettiğimiz parayla bu sınıfı kurduk"

LALE KÖKLÜ - Hatay'daki Ekinci Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında topladıkları atıkların geliriyle "Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı" oluşturuldu.

Çevre sorunlarına dikkati çekme ve çevre bilincini geliştirme seferberliğine katılan öğrenciler, atıkların özelliklerine göre isimlendirdikleri geri dönüşüm kutularını okuldaki her kata yerleştirdi. Öğrenciler, teneffüslerde bunları toplayarak, bahçedeki "Sıfır Atık Geri Dönüşüm Odası"nda biriktirdi.

Toplanan 13 ton atığın geri dönüşümüyle elde edilen gelirle okulda, satranç, ahşap hedef ve mangala gibi birçok akıl ve zeka oyunlarıyla donatılan "Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı" kuruldu.

Okul Müdürü Ahmet Hayri Yılmaz, AA muhabirine, öğrencilere yönelik akademik çalışmaların yanı sıra sadece bilgiyi vermek değil, davranışsal olarak da gelişimlerine katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

Atıkların türüne göre toplanması için okulda çalışma yaptıklarını aktaran Yılmaz, "Okul içinde plastik şişelerin, kağıtların sağa sola, çöp kutularına atıldığını görünce 'Bunları nasıl değerlendirebiliriz?' gibi bir düşüncemiz olmuştu. Bununla ilgili çocuklarımızla çalışma yaptık ve atıkları toplamaya başladık. İlk önce 3 ton civarında atık topladık ve bahçemizde bir geri dönüşüm odası oluşturduk. En son biriktirdiğimiz 13 ton atıktan elde ettiğimiz parayla bu sınıfı kurduk." diye konuştu.

Yılmaz, öğrencilerin atıkların dönüşümünü gördüklerinde çok mutlu olduklarını anlattı.

Velilerin de çalışmalara destek verdiğini belirten Yılmaz, her gün açık olan "Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı"nda öğrencilerin çok kıymetli ve eğlenceli vakit geçirdiğini dile getirdi.

Gelecek nesillere temiz çevre bırakmak istiyorlar

Atık projesine katkıda bulunan öğrencilerden 11 yaşındaki Yusuf Can Ceylan, çevre temizliğine önem verdiklerini vurguladı.

Daha yeşil bir dünyada yaşamak istediğini ifade eden Ceylan, "Öğretmenimiz bize geri dönüşümün çok önemli olduğunu, ülke ekonomisine katkı sağlamamız gerektiğini söyledi. Biz de gruplara ayrıldık ve atık toplamaya başladık. Yaptığımız görevden çok memnunuz." dedi.

Öğrencilerden Narin Korkmaz da gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak istediklerini kaydetti.

Öğrencilerin topladığı atıkların geliriyle "Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı" oluşturuldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrencilerin topladığı atıkların geliriyle 'Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı' oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    13:18 Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Corendon Alanyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde yapılan antrenman öncesi, idari menajer Gökhan Çelebi'nin doğum günü kutlaması yapıldı. Antrenman, ısınma ve top kapma çalışmalarıyla devam etti ve taktik çalışmalarıyla sona erdi.

  • Muğla'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni gezdi
    13:18 Muğla'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni gezdi

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Köyceğiz Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Öğrenciler, antik kentteki yapılar hakkında bilgi alarak tarihi bir yolculuk gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Ufuk Çörtük, öğrencilere ve katılımcılara bilgi verdi.

  • Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu
    13:16 Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu

    Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde yapılan uygulamalarda uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulunduran şüphelileri kıskıvrak yakaladı. Operasyonlarda toplamda 11,39 gram bonzai, 0,44 gram metamfetamin, 1,22 gram metamfetamin, ruhsatsız tabanca, 65 adet fişek ve payp ele geçirildi. Şüpheliler hakkında tahkikat başlatılırken, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalara devam edileceği belirtildi.

  • Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi
    13:15 Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi

    Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, sosyal medyada başlatılan lokanta ve kafeler için iki günlük boykot çağrısına sert tepki gösterdi. Karabacak, boykot çağrısının esnafların itibarını zedelediğini ve yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca, devletin denetim organlarının fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik önlemler aldığını ve odaların da denetim çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

  • Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilik Faaliyetlerine Devam Ediyor
    13:13 Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilik Faaliyetlerine Devam Ediyor

    Aksaray Belediyesi, sosyal belediyecilik çerçevesinde yaptığı çalışmaları yeni dönemde de sürdürüyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer, ihtiyaç sahipleri, engelliler ve bakıma muhtaç aileler için çeşitli uygulamaları hayata geçireceklerini belirtti. Aksaray Belediyesi, hastalara bakım seti ve yeni doğan bebeklere hoş geldin seti hediye ediyor. Ayrıca glütensiz gıda desteği, evde sağlık hizmeti, evde bakım hizmeti gibi sosyal yardımlar da sunuluyor.


Advertisement