Öğrencilerine Kötü Muamele Yaptığı İddia Edilen Müdürün 26 Yıl Hapsi İstendi - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerine Kötü Muamele Yaptığı İddia Edilen Müdürün 26 Yıl Hapsi İstendi

Öğrencilerine Kötü Muamele Yaptığı İddia Edilen Müdürün 26 Yıl Hapsi İstendi

Eskişehir'in Beylikova ilçesindeki eski okul müdürünün, 2 öğrencisini pet şişeye oturtmak istediği, hortumla sıra dayağı attığı iddiasıyla açılan davada 26 yıla kadar hapsi isteniyor.

19.11.2015 16:52  Güncelleme: 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in Beylikova ilçesindeki 19 Haziran İmam Hatip Ortaokulu eski Müdürü Ü.D., gürültü yapan 2 öğrenciyi sınıfta pet su şişesinin üzerine oturtmak istediği ve öğrencileri hortumla sıra dayağından geçirdiği iddiasıyla 26 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

"ÖĞRENCİLER AĞLAMAYA VE BAĞIRMAYA BAŞLADILAR"

Beylikova ilçesinde geçen 10 Mart'ta meydana gelen olayda, iddialara göre okul müdürü 30 yaşındaki Ü.D., ders başlamadan önce sınıfta gürültü yaptıklarını öne sürdüğü 6'ncı sınıftaki 2 öğrenciyi, sınıfta ceza olsun diye pet su şişesinin üzerine oturtmak istedi. Müdürün kollarından tutup pet şişenin yanına götürmek istediği öğrenciler, bağırmaya ve ağlamaya başladı. Bunun üzerine müdür Ü.D. öğrencileri bırakıp sınıftan ayrıldı. Yine iddialara göre Ü.D., 10 gün sonra yine aynı sınıftaki 13 öğrenciyi gürültü yaptıkları gerekçesiyle hortumla sıra dayağından geçirdi. Öğrenciler durumu evde ailelerine anlatması üzerine velililer müdürden şikayetçi oldu.

HAKKINDA DAVA AÇILDI

Bekar olan Ü.D. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve ardında da Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açıldı. Müdür Ü.D. de valilik tarafından açığa alındı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Okul Müdürü Ü.D. Beylikova Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Ü.D. savunmasında şöyle dedi:

"Mahkemenizce dinlenen mağdurların beyanlarını kabul etmiyorum. Mağdurların benim hakkımdaki iddialarının okulun bahçesinde yaşanan olay nedeniyle bana kırgın olmalarına bağlıyorum. Bu nedenle hakkımdaki iddiaları ileri sürdüklerini düşünüyorum. Okul bahçesindeki olayda kız öğrenciler yanıma gelerek bahçede kendilerine kar topu atan bazı öğrenciler hakkında şikayetçi oldular. Gidip baktığımda kızların iddia ettiği gibi kartopunun içinde çakıl taşları olduğunu gördüm. Kızlar tuvaletinin kapısı açıldığında bu kartoplarını çocukların içeri attığını öğrendim. Kız çocuklarıyla konuştuğumda kendilerine kartopu atan 6 çocuğun ismini verdiler. Ben de bu öğrencileri bahçeye çağırdım. Çocuklara bağırdım. Tüm çocukların saçlarından ve kulaklarından biraz çektim.

"SONRASINDA SINIFTA GÜLÜŞMELER OLDU"

Ancak hiçbirisine vurmadım. Ben sınıfta ders anlattığım günlerden birinde bir öğrenci pet şişe ile gürültü yapıyordu. Bu öğrencinin arkadaşı yüksek sesle onu uyararak 'oğlum sessiz ol, hoca seni şimdi şişeye oturtacak' dedi. Sonrasında sınıfta gülüşmeler oldu. Ben de onun yanına gittim. Ben gidince yerinden kalkıp kaçmaya çalıştı. Ben de kolundan tuttum ve yerine oturttum. Kolundan tuttuğum sırada pet şişeyi öğrencinin elinden aldım ve çöpe attım. Aleyhime olan hususları kabul etmiyorum. Beraatime karar verilsin."

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Sanıktan şikayetçi olan öğrenci velilerinden C.D. "Oğlum eve gözü morarmış bir şekilde geldi. Ne olduğunu sordum. O da bana öğretmeninin vurduğunu söyledi. Neden vurduğunu sorduğumda kızların tuvaletine kartopu atmaları nedeniyle öğretmenin kendisine kızarak vurduğunu söyledi." dedi.

Öğrencilerden S.A.Ş. de müdür Ü.D.'nin kendisini sınıfta pet şişenin üzerine oturtmak istediğini öne sürdü. S.A.Ş. şu iddialarda bulundu:

"Sınıftayken elimde pet şişe vardı. Bu şişeyle su içiyordum. Sonrasında Ü.D. benim yanıma doğru geldi. Elimdeki şişeyi aldı. Ben o sırada kaçıp sınıftaki sıraların etrafında bir tur attım. Ü.D. benim kolumdan tuttu sonra da bıraktı. Pet şişeyi oturduğum sandalyenin üzerine koydu. 'Buna otur, oturacaksın' şeklinde cümleleri 2-3 kere tekrar etti. Bu cümleleri söylerken benim kolumu bırakmıştı. Pet şişe sandalyenin üzerinde duruyordu. Sonrasında ben ağlamaya başladım. Bu sırada zil çaldı. Ü.D. şişeyi alarak yanımdan uzaklaştı."

Beylikova Asliye Ceza Mahkemesi sanık Ü.D. hakkında verilen adli kontrol kararını kaldırdı, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 13 Ocak 2016 tarihine erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerine Kötü Muamele Yaptığı İddia Edilen Müdürün 26 Yıl Hapsi İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Hadi bakalım : Haha işte eğitim işte öğretmen.. Daha ne beliklersin memleketten.. Müstahak size.. Bu daha başlangıç .. Daha neler göreceksiniz .. Pişmanlık fayda etmez.. Ama etme bulma dünyası işte 4 6 Yanıtla
  • doğruyadoğru: şimdiki öğrencide ter terbiye hakgetire 5 3 Yanıtla
  • davut: tektarafli haber o müdurlede o oğrencilerle göruşup dinlemeden yorum yapmayın ulkede ne oğrencinin oğretmene saygi sivar ne oğretmenın öğrenciye sevgsi.aileler se terbıye yerıne benım cocuğum cingibi şeytangibi olsun istiyorlar.herkes ektığini biçer ettığini bulur 6 2 Yanıtla
  • Vatandaş: İftira ise eğer çok büyük vebal 7 0 Yanıtla
  • veli: niye milli eğitim camiasında kötü insan yokmu avukatlık yapmayın kötü kötüdür kim bebelere böyle kötülüğe kalkışırsa allah onu helak etsin. 3 4 Yanıtla
  • Recep: İşide verin gitsin kellesini koparsın adalet cezasını az verir o yuzden temizlik 2 3 Yanıtla
  • dofik: sevgili öğretmenler birilerini ya da bişeyleri suçlaaktan vazgeçin... Çünkü yeni nesil sizlerin eseriniz olcak dememiş mi Atatürk. lütfen hem veliye hem de öğrenciye iyi örnek olun...çocukların çoğu sizi örnek alıyorrr. 2 2 Yanıtla
  • Sedat Zaloğlu: Allahuakbar öğreteceğinize insanlık adına yararlı bilgiler öğretin çocuklara 1 2 Yanıtla
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement