Öğrencinin Bilinçsiz Kalp Masajını Sağlıkçılar Engelledi - Son Dakika
Güncel

Öğrencinin Bilinçsiz Kalp Masajını Sağlıkçılar Engelledi

Kayseri'de verilen yangın ve deprem eğitiminde bir öğrencinin bilinçsiz müdahalesi, sağlık ekipleri tarafından engellendi.

10.01.2012 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de verilen yangın ve deprem eğitiminde bir öğrencinin bilinçsiz müdahalesi, sağlık ekipleri tarafından engellendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde bir araya gelen Sağlık Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Kocasinan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda öğrenciler ve öğretmenlere ilkyardım, yangın ve deprem eğitimi verdi.

Derste ilk olarak öğrencilere deprem anında yapmaları gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. Olası bir afette yaralılara nasıl müdahale edileceği gösterilirken binanın içinde kalan öğrenciler arkadaşları tarafından kurtarıldı. Battaniye ile kurtarılan bir öğrenci, ilk yardımı yapacak olan diğer öğrencilerin yanına getirildi ve dikkatli bir şekilde yere bırakıldı. Bir kız öğrenci, sağlık ekiplerini beklemeden tatbikat gereği yaralı olan arkadaşına gerçek kalp masajı yapmaya başladı. Öğrencinin birkaç

defa kalp masajı yaptığını fark eden sağlık memuru, yaşanacak olumsuz bir durumu kız öğrenciyi uyararak engelledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrencinin Bilinçsiz Kalp Masajını Sağlıkçılar Engelledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement