Öğretilebilir Çocuklar Okulu'nun Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Öğretilebilir Çocuklar Okulu'nun Temeli Atıldı

Öğretilebilir Çocuklar Okulu\'nun Temeli Atıldı

Eyüp’te engelli çocuklara yönelik yapılacak olan okulun temeli düzenlenen törenle atıldı.

18.01.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp'te engelli çocuklara yönelik yapılacak olan okulun temeli düzenlenen törenle atıldı. 12 derslikten oluşan ve 3 bin 600 metrekare olarak planlanan okulda başka ilçelerden de çocuklar eğitim görebilecek.

Eyüp'te engelli çocuklara eğitim verilmesi amacıyla yapılacak okulun temeli, düzenlenen törenle atıldı. Yeni okul sayesinde, engelli öğrencilerin eğitimlerine kolaylık sağlanacak. Okulun yapımı tamamlandığına yalnızca Eyüp'ten değil, diğer ilçelerden de öğrenciler eğitim görebilecek. Çırçır Mahallesi'nde yapılacak olan okulun temel atma törenine, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İstanbul AK Parti Milletvekili Sevim Savaşer, İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Eyüp Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek ile okul yapımı için bağışta bulunan Nurdan Fatma Önder'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

"ÜST DÜZEY STANDARTLARA SAHİP BİR OKUL OLACAK"

Projenin oluşum sürecine ilişkin bilgiler veren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Bir hayırseverimiz bizim engelli çocuklarımız için rehabilitasyon ve meslek edindirme alanında okul açmak istediğini söylemişti. Bir dizi işlemlerden sonra bizde kendilerine belediye olarak yer bulunması noktasında yardımcı olduk. Bağışçımız, İstanbul Valimiz ve Eyüp Belediyesi müşterek bir protokol yaparak burada okulun yapılması noktasında iradelerimizi birleştirdik. Bu okul yaklaşık 3 bin 600 metrekare alana sahip kendi alanında İstanbul'un en modern okullarından birisi olacak. Özellikli bir okul, Günümüz şartlarından engelli çocuklarımız, gençlerimiz için eğitim yapılabilecek nitelikleri itibariyle üst düzey standartlara sahip bir okul olacak o anlamda özel bir okul dendi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın işleteceği bir okul olacak ama yüksek standartları olması sebebiyle özel bir okul tabiri kullanılmış" şeklinde konuştu.

Başkan Aydın; "İnşallah başka hayırseverlerimize de örnek olur. Çok mutluyum, bu okul sadece Eyüp'e değil birkaç ilçeye de hizmet verecek. Çünkü bu alanda çok ihtiyaç var. Temennimiz bu okulların çoğalması ve ihtiyaçlarımızın daha güzel şekilde karşılanmasıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"DEVLETİMİZ VE HÜKÜMETİMİZ'DEN ALLAH RAZI OLSUN"

Temel atma töreninin açılışında konuşan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise "Sevinçli bir gündeyiz, gerçekten ülkemizin her köşesinde yapılan her hayırlı hizmetten yüreğimizde farklı bir sevinç hissediyoruz ama bu hizmetlerin galiba en değerlisi en önemlisi olarak da okulları farklı bir köşeye koyuyoruz. Devletimiz, hükümetimiz Allah razı olsun memleketimizin her yerinde eğitim faaliyetlerinin daha mükemmel hale gelebilmesi için ülkemizin kaynaklarının çok büyük bir kısmını eğitim alanına sarf ediyor ve daha iyi bir eğitim standardını yakalayabilmek için çocuklarımıza, toplumumuza eğitim noktasında her alanda güzel hizmetler veriyor ama devletimizin yanında çok özel bir alan var ki, hayırseverlerimizin yapmış olduğu eğitim kurumları onları çok özel olarak değerlendirmemiz ve onları özel olarak teşekkürlerimizle, takdirlerimizle hislerimizi paylaşmamız lazım" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞTAN PROJEYE TAM NOT

Kendisinin de engelli çocuğu olduğunu ve çocuğunu yapılacak olan yeni okula göndereceğini belirten Şükran İnur, "Çok güzel oldu, benim çocuğumda özürlü ben yıllardan çocuğumu okula götürmek için tepeye tırmanıyordum şimdi kapımın önüne okul yapıldı, çektiğimize deydi" şeklinde konuştu. Yapılan çalışmanın memnuniyet verici olduğunu dile getiren Hasan Karaçam da, " Bu okul yapıldıktan sonra çocuğumu buraya getireceğim" dedi.

Bağışçı Nurdan Fatma Önder, Eyüp Belediyesi ve İstanbul Valiliği tarafından geliştirilen eğitim projesinin Temmuz ayında bitimi planlanıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretilebilir Çocuklar Okulu'nun Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement