Öğretim Üyesinin "Komünist Monifesto" İfadesine Öğrencilerden Şarkılı Destek - Son Dakika
Güncel

Öğretim Üyesinin "Komünist Monifesto" İfadesine Öğrencilerden Şarkılı Destek

Öğretim Üyesinin "Komünist Monifesto" İfadesine Öğrencilerden Şarkılı Destek

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde 'Anayasa Hukukuna Giriş' dersinde 'Komünist Manifesto'yu okuttuğu iddiasıyla bir öğrencinin şikayeti üzerine hakkında idari soruşturma açılan...

05.03.2013 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde 'Anayasa Hukukuna Giriş' dersinde 'Komünist Manifesto'yu okuttuğu iddiasıyla bir öğrencinin şikayeti üzerine hakkında idari soruşturma açılan Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Seydi Çelik bugün ifade verdi. Yrd.Doç.Dr. Çelik ifade verirken dışarıda toplanan öğrenciler de manifestodan bölümler okuyarak öğretim üyesine destek verdi.

Kocaeli Üniverisitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Seydi Çelik'in öğrencilerine derste Komünist Manifesto'yu okuttuğu, Michael Moore'un 'Sicko' ve 'Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi' belgesellerini izlettiği gerekçesiyle şikayette bulununca YÖK ifadesinin alınmasını istemişti.

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde YÖK'ün belirlediği bilirkişiye savunmasını veren Yrd. Doç.Dr. Seydi Çelik'i çıkışta yaklaşık 50 öğrenci alkışlarla karşıladı. Kendini bekleyen öğrencilerine açıklama yapan Yrd.Doç.Dr. Çelik, "İçeride savunmamı verdim. Bu savunmaya göre soruşturma açılıp açılmayacağı belli olacak. Öğrencilerin beni okuttuğum kitap ve izlettiğim belgesel yüzünden YÖK'e şikayet etmesi ve YÖK gibi bir kurumun bunu ciddiye alıp savunmamı istemesi üzücüdür" dedi.

Üniversitelerin her türlü düşünceye açık olmasını ve farklı görüşlerin üstünün örtülmesi yerine tartışılması gerektiğini söyleyen öğrenciler ise, öğretim üyelerine 'Hakim Bey' şarkısının bir kısmını söyleyerek destek verdi. - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğretim Üyesinin 'Komünist Monifesto' İfadesine Öğrencilerden Şarkılı Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement