Öğretmen Adaylarının Sözlü Mülakatları İçin Soru Önergesi - Son Dakika
Politika

Öğretmen Adaylarının Sözlü Mülakatları İçin Soru Önergesi

Öğretmen Adaylarının Sözlü Mülakatları İçin Soru Önergesi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, KPSS'den yüksek puan alan, ancak mülakatla elenen öğretmen adaylarının yaşadığı sorunların ve mülakat komisyonlarının araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne araştırma önergesi verdi.

09.05.2019 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, KPSS'den yüksek puan alan, ancak mülakatla elenen öğretmen adaylarının yaşadığı sorunların ve mülakat komisyonlarının araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne araştırma önergesi verdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, KPSS'de yüksek puan almasına rağmen, mülakatta elenen öğretmen adaylarıyla ilgili TBMM'ye soru önergesi verdi. Tarhan gençlerin hayalleriyle oynandığını belirterek, "Gencecik, pırıl pırıl çocuklarımızın geleceğiyle, hayalleriyle oynanıyor. Yıllarca eğitim görerek öğretmen adayı olan gençlerimiz, formasyon, KPSS gibi engelleri aştıktan sonra bir de mülakat zulmü ile uğraşmak zorunda kalıyorlar. Mülakatlarda 'FETÖ'cü' diye yaftalanan onlarca gencimiz işsizlik ve geçim sıkıntısı altında intihara kadar sürükleniyor." dedi.

Tahsin Tarhan daha önce mülakatlarda kamera kullanılması için önerge verdiklerini hatırlatarak, "Daha önce öğretmen atamalarında kameralı sisteme geçilmesi ve mülakat sırasında hak yenmemesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na soru önergesi vermiştik. Ne yazık ki cevap gelmediği gibi, yüz binlerce gencimizin sorunu olan bu duruma çözüm de üretilmedi. Ülkemizin birçok okulunda hala öğretmen açığı bulunurken, iktidarın öğretmen atamalarında mülakat komisyonu eliyle uyguladığı kıyıma göz yummamak gerekmektedir. Son günlerde İstanbul yerel seçimlerinde gördüğümüz hak gaspı olayın birçok örneği kamu kurumlarında sıklıkla yaşanmaktadır. Liyakatten uzak, hak edene değil, yandaşa yetki verme anlayışı ne yazık ki 17 yıldır devam etmekte ve her geçen gün ülkemiz adına daha vahim sonuçlar doğurmaktadır. Yerel seçimlerden, büyük elçi atamalarına, bakan atamalarından, öğretmen atamalarına kadar liyakat ve adalet sistemi yeniden kurulmadıkça ülkemizin içinde bulunduğu zorlukları aşması çok zor olacaktır." diye konuştu.

Tarhan'ın, TBMM'ye verdiği soru önergesi şöyle:

"Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin sözleşmeli öğretmen istihdam edeceğini duyurmasının ardından KPSS'de yeterli puan alan binlerce öğretmen adayı sözlü mülakatlara katılmıştır. MEB, sınav sonuçlarını 15 Ocak'ta açıklamış, sonrasında ise KPSS'de derece yapan birçok öğretmen adayı sözlü mülakatlarda elenmiştir. Elenenler arasında KPSS'de Türkiye 6'ncısı olan Erkan Demir 'Mülakatta puanlarımız düşürülerek atanma hakkımız elimizden alınmıştır' açıklamasında bulunmuştur. KPSS'de belirlenen taban puanın çok üzerinde puan alan yüzlerce öğretmen adayı yapılan sözlü mülakatlarda elenmektedir. Öğretmen alınmaların dün FETÖ ile milyonlarca gencimizin gelecek hayalleri çalınırken, şimdi ise sözlü mülakat yöntemiyle liyakat sistemi esnetilmektedir. Öğretmen atamaları için yapılan sözlü mülakatların ortaya çıkardığı sorunların tespit edilmesi ve bu sorunların çözümü olabilecek tedbirlerin alınması amacıyla Anayasa'nın 98. ve TBMM içtüzüğünün 104. ve 105. maddeleri gereğince meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz."

- Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Öğretmen Adaylarının Sözlü Mülakatları İçin Soru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement