Öğretmen ve Öğrencilerden Kuşlar İçin Yemekhane - Son Dakika
Yaşam

Öğretmen ve Öğrencilerden Kuşlar İçin Yemekhane

Öğretmen ve Öğrencilerden Kuşlar İçin Yemekhane

Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Halide Edip Adıvar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, yaptıkları projeyle kuşlar için yemekhane kurdu.

28.05.2018 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Halide Edip Adıvar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, yaptıkları projeyle kuşlar için yemekhane kurdu.

Halide Edip Adıvar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, yaptıkları 'Kuş Yemekhanesi' projesiyle okulun bahçesine kaplar kurdu. Daha sonra yemekhanelerde artan yemekleri bu kaplara koyan öğrenciler, dışarıdaki kuşların aç kalmalarını önlüyorlar.

Bu projeyle yemek artıklarının israf olmasını önlediklerini ifade eden öğrenciler, kuşların aç kalmamalarını da sağladıklarını söylediler. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Halide Edip Adıvar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı İzzettin Seven, "Okulumuzun pansiyonunda kalan öğrencilerimiz için yapılan yemekler bazen artıyor. Bu yemekler israf oluyordu. Bizde yemeklerin israf olmasını önlemek için okulumuzun bahçesine kaplar yerleştirdik. Daha sonra bu kaplara yemekler doldurarak kuşların aç kalmamalarını sağladık. Böylece hem yemekler israf olmuyor hem de kuşlar aç kalmıyor" dedi.

Dünyada yaşayan tek canının insan olmadığına dikkat çeken Seven, "Bu dünyada insanların dışında kuşlar, kediler, köpekler ve diğer canlılar da olduğunu unutmamamız lazım. Çevremizde yaşayan bu canlılar bazen aç ve susuz kalarak ölüyor. Bizim de onlara göz kulak olmamız gerekir. Yediklerimizden artanları bile onlara versek, yaşamları için yeterli olacaktır" ifadelerini kullandı.

'Kuş Yemekhanesi' projesinin öğrenciler tarafından da çok sevildiğini dile getiren Seven, "Öğrencilerimiz de bundan çok keyif aldılar. Artık evlerinde artan yemekleri bile poşetlere koyup getiriyorlar. Kuşlara yemek bırakmaları onlara da, bizlere de keyif veriyor. İnanıyorum ki bu projemiz dereceye girecektir. Bu geri dönüşüm projemiz ile ayrıca öğrencilerimize; çevremizdeki hayvan ve canlıları sevmeyi, merhametli olmayı, israftan kaçma gibi duyguları da aşılamış oluyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrenciler ise, kuşların kaplardan yemek yemelerinden büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, kuş sesini duymanın bile insana huzur verdiğini söylediler. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Öğretmen ve Öğrencilerden Kuşlar İçin Yemekhane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 15 Metre Derinliğindeki Su Kuyusuna Düşen Dana Kurtarıldı
    16:24 Malatya'da 15 Metre Derinliğindeki Su Kuyusuna Düşen Dana Kurtarıldı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Kemerköprü Mahallesi'nde bir evin bahçesindeki su kuyusuna düşen dana, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 15 metre derinliğindeki su kuyusuna inerek danayı halat yardımıyla çıkarttı ve sahibine teslim etti.

  • Tayvanlı Bisikletçi Türkiye'yi Seviyor
    16:24 Tayvanlı Bisikletçi Türkiye'yi Seviyor

    Tayvanlı bisikletçi Jacky Chen, arkadaşının tavsiyesiyle Türkiye'yi keşfetmek için Iğdır'a geldi. Chen, Türk insanının hoşgörülü ve misafirperver olduğunu belirterek, daha önce 78 ülkeyi gezip Ağrı Dağı'nı da merak ettiğini söyledi. Pandemi nedeniyle ara verdiği dünya turuna 2023'te devam etmeyi planlayan Chen, bisikletiyle 61 ülkeyi gezip hedefinin 40 ülke daha gezmek olduğunu ifade etti.

  • İzmit'teki Market Yangını 2 Saatte Kontrol Altına Alındı
    16:14 İzmit'teki Market Yangını 2 Saatte Kontrol Altına Alındı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir markette çıkan yangın, 2 saat süren müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterilirken, içeride bulunan çalışanlar zamanında tahliye edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için yoğun çaba sarf ederken, polis ekipleri de güvenlik önlemleri aldı. Yangın sonucunda market küle dönerken, herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Ekiplerin sahada çalışmaları devam ediyor.

  • Malatya'da İtfaiye Ekipleri İneği Kurtardı
    16:13 Malatya'da İtfaiye Ekipleri İneği Kurtardı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir bahçe içinde bulunan su kuyusuna düşen ineği itfaiye ekipleri kurtardı. İneğin sahibi ise itfaiye erlerine teşekkür etti.

  • Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle trafiğe kapatıldı
    16:09 Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle trafiğe kapatıldı

    Kastamonu'nun Abana ilçesinde heyelan önleme çalışmaları nedeniyle Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle araç trafiğine kapatıldı. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, Yeşilyuva köyünde heyelanın önlenmesi için çalışma başlattı. Çalışmalar süresince Çatalzeytin ile bağlantıyı sağlayan kara yolu da araç geçişine kapatıldı. Sürücülerin alternatif olarak Ortasökü köyünün Isırganlık mevkisini kullanabileceği belirtildi.

  • Endonezya'da Ramazan Bayramı kutlamaları çamur sörfü yarışıyla renklendi
    16:08 Endonezya'da Ramazan Bayramı kutlamaları çamur sörfü yarışıyla renklendi

    Endonezya'nın Doğu Cava eyaletinin Pasuruan kentinde düzenlenen geleneksel çamur sörfü yarışı, Ramazan Bayramı kutlamalarının bir parçası oldu. Balıkçılar arasında popüler olan yarış, zamanla her yıl düzenlenen bir törene ve mutluluk ile birlikteliğin paylaşıldığı özel bir yerel etkinliğe dönüştü. Çamurlu arazide gerçekleştirilen yarışma, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

  • Alibeyköy'de tramvay arızası trafikte uzun kuyruk oluşturdu
    16:00 Alibeyköy'de tramvay arızası trafikte uzun kuyruk oluşturdu

    T5 Alibeyköy-Eminönü tramvay hattında sabah meydana gelen arıza nedeniyle trafikte uzun kuyruk oluştu. Trafikte kalan bir sürücü ise o anları cep telefonu ile kayıt altına aldı. Alibeyköy Atatürk Caddesi üzerinde meydana gelen teknik arıza nedeniyle tramvay ve araçların ortak kullandığı yolda yoğun araç kuyrukları oluştu. Duruma tepki gösteren sürücü, bölgede sürekli arıza olması nedeniyle yoğun trafik yaşandığını belirtti.

  • Mihalgazi Belediyesi, ürettiği turşuları vatandaşlara ikram etti
    15:59 Mihalgazi Belediyesi, ürettiği turşuları vatandaşlara ikram etti

    Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde belediye tarafından üretilen turşular, ilçedeki pazar yerinde vatandaşlara ikram edildi. Belediye bünyesindeki Sakarı Ev Tipi Turşu Fabrikası'nda üretilen turşuların bulunduğu stantta vatandaşlar turşulardan tatma fırsatı buldu. Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün, vatandaşların turşuları beğendiğini ve üretimi sürdüreceklerini açıkladı.

  • Adana'da elektrikli bisikletten düşen hamile kadın hayatını kaybetti, bebeği gözlem altında
    15:58 Adana'da elektrikli bisikletten düşen hamile kadın hayatını kaybetti, bebeği gözlem altında

    Adana'nın Yüreğir ilçesinde elektrikli bisikletten düşen 9 aylık hamile bir kadın, otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti. Doktorlar tarafından ameliyatla alınan bebeği ise gözlem altında tutuluyor. Kazanın ardından otobüs sürücüsü polis merkezine götürüldü.

  • Çorum'un Oğuzlar ilçesinde çıkan yangında 10 dekar ağaçlık alan zarar gördü
    15:56 Çorum'un Oğuzlar ilçesinde çıkan yangında 10 dekar ağaçlık alan zarar gördü

    Çorum'un Oğuzlar ilçesine bağlı Çavdarlar mevkisinde Ahmet Madan'a ait ceviz bahçesinde çıkan yangında, temizlik amacıyla yakılan ateşin çevreye dağılması sonucu 10 dekar ağaçlık alan zarar gördü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve itfaiye ekipleri, sarp arazi nedeniyle yangın bölgesine ulaşamadı. Ancak itfaiye ekipleri kendi imkanlarıyla yangın yerine ulaşarak müdahale etti. Vatandaşların da yardımıyla yangın söndürüldü. Oğuzlar Belediye Başkanı Mustafa Cebeci de yangın söndürme çalışmalarına katıldı ve yangının kontrol altına alındığını belirtti.


Advertisement