Öğretmen ve Öğrencilere Ücretsiz Eba Hizmeti Nisan Ayında Başlayacak - Son Dakika
Teknoloji

Öğretmen ve Öğrencilere Ücretsiz Eba Hizmeti Nisan Ayında Başlayacak

Öğretmen ve Öğrencilere Ücretsiz Eba Hizmeti Nisan Ayında Başlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, öğretmen ve öğrencilerin ücretsiz olarak faydalanabilecekleri EBA'nın Nisan'da başlayacağını belirtti.

21.03.2019 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan 'Milli Teknoloji Hamlesi' kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan çevrimiçi sosyal eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı (EBA), öğretmen ve öğrencilerin ücretsiz kullanımına açılıyor. EBA, halihazırda 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen tarafından kullanılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokole göre mobil-bireysel aboneler kampanyaya SMS ile katılabilecekler. SMS ile katılım sonrasında tüm bireysel müşteriler 3 gigabayt ücretsiz kullanım hakkı elde edecekler. Kayıt tarihi itibarıyla mevcut ve yeni müşteriler kampanyadan 1 yıl faydalanabilirken, faturasız mobil müşterilerde hattın açık kalma yükümlülüğüne bakılacak.

Öğretmen ve Öğrencilere Ücretsiz Eba Hizmeti Nisan Ayında Başlayacak

Öğretmenlerin özel olarak hazırladıkları içerikleri yükleyebildikleri ve diğer öğretmenlerin oluşturdukları içeriklere erişim sağlayabildikleri EBA hakkında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, uygulamanın nisan ayı sonunda başlayacağını dile getirirken şu şekilde konuştu;

"Bu sistem öğretmen ve öğrencileri tanıyan, bireyselleştirilmiş öğrenim imkanı sağlayan, kullanıcıya yapay zeka algoritmalarını da kullanarak önerilerde bulunan, analiz ve raporlama yapmaya yarayan yepyeni bir sistem. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığımız protokolle operatörlerin EBA'daki eğitim içeriklerine ücretsiz erişme imkanı sunulmasını sağladık. Uygulama nisan ayı sonundan önce faaliyete geçecek, mayısta da tam olarak faaliyette olacağını düşünüyorum."

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Öğretmen ve Öğrencilere Ücretsiz Eba Hizmeti Nisan Ayında Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement