Öğretmenin Maratoncu Katili Sahte Kimlikle Yakalandı - Son Dakika
3.Sayfa

Öğretmenin Maratoncu Katili Sahte Kimlikle Yakalandı

Öğretmenin maratoncu katili sahte kimlikle yakalandı Adana'da 27 yıl önce okul bahçesinde sigara içme meselesi yüzünden tartıştığı öğretmeni öldüren ve ömür boyu hapis cezası alan bir kişi kaçıp yaşam koçluğu yapıp maratoncu olarak bir çok madalya kazandığı KKTC'de yakayı ele verdiADANA -...

12.07.2018 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğretmenin maratoncu katili sahte kimlikle yakalandı

Adana'da 27 yıl önce okul bahçesinde sigara içme meselesi yüzünden tartıştığı öğretmeni öldüren ve ömür boyu hapis cezası alan bir kişi kaçıp yaşam koçluğu yapıp maratoncu olarak bir çok madalya kazandığı KKTC'de yakayı ele verdi

ADANA - Adana'da 27 yıl önce okul bahçesinde sigara içme meselesi yüzünden tartıştığı öğretmeni öldüren ve ömür boyu hapis cezası alan bir kişi kaçıp yaşam koçluğu yapıp maratoncu olarak bir çok madalya aldığı KKTC'de yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, 1991 yılında Seyhan ilçesinde bulunan Anafartalar Anadolu Lisesinde meydana geldi. İddiaya göre, okulun çevresinde oto kiralama şirketinde çalışan Yıldıray Keklik (46), beraberindeki arkadaşıyla okulun bahçesine girip sigara içti. Bu sırada nöbetçi öğretmen Hasan Bilgin, Keklik ve arkadaşına dışarı çıkmasını okulun bahçesinde sigara içmemesini istedi. Bu nedenle öğretmen ile Keklik arasında tartışma çıktı. Diğer öğretmen ve görevlilerin araya girmesiyle Keklik ve arkadaşı dışarı çıkartıldı. Yaşanan sözlü tartışmanın ardından Keklik, okul çıkışında Bilgin'i bekleyip bıçaklayarak öldürdü.

Olaydan sonra yakalanıp cezaevine konulan Keklik hakkında idam cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Ancak aradan 5 yıl geçmesine rağmen Keklik'in cezası kesinleşmediği için tutukluluk süresi dolduğundan 1996 yılında serbest bırakıldı. Bir süre sonrada mahkeme Keklik'e iyi halden dolayı idam yerine ömür boyu hapis cezası verdi. Keklik ömür boyu hapis cezasının çok ağır olduğunu belirterek kararı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay kararın yerinde olduğunu belirterek cezayı onadı ancak bu kez de öğretmenin ailesi idam kararı verilmesi için yerel mahkemenin ömür boyu hapis cezasına itiraz etti. Bu itirazlar devam ederken Keklik ceza alacağını düşünerek 2012 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine kaçtı.

Maratoncu olup madalyalar kazandı

Yıldıray Keklik burada kendisine Şahin Soylu adıyla sahte kimlik düzenleyerek yaşamaya devam etti. Uluslararası müsabakalara katılan Keklik, bir çok yarışmada birinci olarak madalya ve kupa kazandı. Keklik aynı zamanda KKTC'de yaşam koçluğu da yapmaya başladı. KKTC'de 5'inci Cumhuriyet Maraton Koşusu'na derece elde etti.

1991 yılında cinayet işleyen Keklik'in cezası karşılıklı yapılan itirazlar nedeniyle olaydan tam 23 yıl sonra kesinleşti. Yargıtay yerel mahkemenin ömür boyu hapis cezasını onadı. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri hükümlüyü bulmak için çalışma başlattı.

İnterpol ile işbirliği yapıp kırmızı bülten çıkartıldı

Adana polisi yaptığı çalışmada hükümlünün KKTC'de kendine yeni bir hayat kurduğunu burada Şahin Soylu ismiyle hayatına devam ettiğini belirledi. Polis ayrıca hükümlünün uluslararası müsabakalara katılan bir maratoncu olduğunu da saptadı. Bunun üzerine İnterpol ile irtibata geçen polis hükümlünün yakalanması için kırmızı bülten çıkardı. Kırmızı bültenin çıkmasının ardından Adana polisi KKTC polisine konuyu bildirdi. KKTC polisi hükümlüyü geçtiğimiz günlerde yakaladı. Hükümlü KKTC'de cezaevine kondu. Adana polisi de hükümlünün iade işlemleri için gerekli başvuruları yaptı.

Öğretmenin Maratoncu Katili Sahte Kimlikle Yakalandı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Öğretmenin Maratoncu Katili Sahte Kimlikle Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da PKK'ya yönelik operasyon gerçekleştirildi
    23:51 Elazığ'da PKK'ya yönelik operasyon gerçekleştirildi

    Elazığ'da Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş-05 operasyonu adı altında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 11 tim görev aldı ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amaçlandı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.


Advertisement