Öğretmenler Günü Bozyazı'da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Öğretmenler Günü Bozyazı'da Kutlandı

Öğretmenler Günü Bozyazı\'da Kutlandı

Mersin’in Bozyazı ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24.11.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Bozyazı ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bozyazı İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk tören Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Konya'nın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla buradaki tören sona erdi.

Gün dolayısıyla Bozyazı Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe ise Kaymakam Suat Yıldız ve öğretmen olan eşi Efser Yıldız, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Erhan Çevik, Belediye Başkan Vekili Tarık Toklu, İlçe Emniyet Müdürü İsrafil Ergün, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile eğitim camiası ve davetliler katıldı.

Buradaki törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Konya, öğretmenliği, bilgeliğin, gelecek nesillere ufuklar açmanın, toplumları karanlıktan aydınlığa çıkarmanın, değişimin, çağdaşlığın, güvenin, başarının, hoşgörünün, dayanışmanın, sevmenin, saymanın, hayatı fark etmenin, kendini gerçekleştirmenin, bir şeyler beklemeden hep vermenin, geçmişin ve geleceğin imzası olarak tanımladı. Öğretmenlerin, insanlığın en önemli unsurları olduğunu vurgulayan Konya, "Bu yüzdendir ki öğretmenlik, peygamberlik mesleği diye anılır olmuştur" dedi.

Baş Öğretmen Atatürk'ün, 'Öğretmenler her vesileden istifade ederek halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olamayacağını anlamalıdır' dediğini ve 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' derken geleceğin mimarı olan öğretmenlerin yeni neslin yetiştirilmesindeki önemini vurguladığını ifade eden Konya, "Bu kadar şerefle anılan bir mesleğin mensupları olarak, ne kadar ağır bir yükün emanetçileri olduğumuzun bilincinde olduğunuzdan eminim. Hepiniz bilmektesiniz ki, milletlerin var oluşlarını ve yok oluşlarını belirleyen öğretmenlerdir. İnsanı sevmeyi, bu milleti bir arada tutan temel değerlere bağlılığı, vatan ve bayrak sevgisini, ne için yaşayıp ölünmesi gerektiğinin bilincini, dostunu, düşmanını nesillere öğretecek sizlersiniz" diye konuştu.

'Kitap insanı, insan dünyayı değiştirir' sözünü kendisine rehber edindiğini söyleyen Konya, şöyle devam etti; "İnsanlığın cesaretinin temel nedeninin cehalet olduğuna inandığım için, okumaya ve okutmaya devam edeceğim. İnsanın beynine giden yol kalbinden geçer. Öğrencilerimizin kalbine

dokunmak birinci önceliğimiz olmalıdır. Bizler tohumun içindeki ormanı görebiliyor muyuz? Her öğrenci toplumun ve öğretmenin bir yansıması olarak karşımıza çıkacaktır. Biz bu anlayışla bıkmadan, usanmadan toplumun mimarları olmaya devam etmeliyiz. Diplomanın değil, mesleğin icra biçiminin saygıyı hak ettiğini düşünüyorum. Hepimiz ülkemizi severiz. Ancak ülkemizi sevmemiz yetmiyor. Bir çiçeği seviyorsanız onu susuz bırakamazsınız. Alnınızdan damlayan ter damlaları gözyaşlarınıza karışmalı ki, fidanlar yeşersin. Geleceğimiz güven altına olsun."

Konuşmanın ardından Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız tarafından emekli öğretmen Meltem Usta'ya 'Hizmet Şeref Belgesi' verildi. Günün anlam ve önemine dair şiir okunmasının ardından, okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve hatıra yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmenler Günü Bozyazı'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement