Öğretmenler Günü'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

Öğretmenler Günü'ne Doğru

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

21.11.2017 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Soytürk, mesajında dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenliğin, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumunda olduğunu ifade eden Soytürk, şunları kaydetti:

"İlk emri 'Oku' olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Günümüz dünyasında eğitim ve öğretmen unsuru hayati bir öneme sahiptir. Bu manada eğitim, bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerinde ki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir.

Bu sebepledir ki Başöğretmen Atatürk, cumhuriyetimizi yükseltme görevini öğretmenlere tevdi etmiştir. Öğretmenlerimizin; sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlaklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, toplum hayatına uyum sağlayan, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş özelliklerine haiz, kendi benliğine ve milli geleneklerine bağlı, en zor koşullarda dahi ülkesine sahip çıkan ve ülkesini muasır medeniyetler seviyesine taşımayı ilke edinen, ailesine ve milletine bağlı nesillerin yetişmesine sunacağı katkının geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğu aşikardır. Esasen öğretmenlik sadece ücreti için, imkanları için yapılacak bir meslek kesinlikle değildir. Bu mesleği gönülden sevmeyen, kendini bu işe adamayan hiç kimse, gerçek manada bir öğretmen olamayacaktır."

Soytürk, insan yetiştirmenin, aynı zamanda medeniyet ve bir kültür inşası olduğu bilinciyle, öğretmenleri onlara emanet edilen çocukları yetiştiren ve geleceğe hazırlayan insanlar olarak gördüklerini ve kendilerinden böyle bir gayret beklediklerini belirtti.

Ülkenin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye, ileriye giden bir Türkiye için en büyük çabayı öğretmenlerin gösterdiğinin altını çizen Soytürk, "Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişecek geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşturulacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görev şehidi olan ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günlerini tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğretmenler Günü'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement