Öğretmenler 'Paylaşım Konferansında' bir araya geldi - Son Dakika
Güncel

Öğretmenler 'Paylaşım Konferansında' bir araya geldi

Öğretmenler \'Paylaşım Konferansında\' bir araya geldi

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde öğretmenler, paylaşım konferansında meslektaşları ile bir araya geldi.

23.08.2019 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde öğretmenler, paylaşım konferansında meslektaşları ile bir araya geldi. Konferansta Basketbol Milli Takım eski baş antrenörü Çetin Yılmaz, Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş ve Sosyolog-Yazar Polat Doğru ana konuşmacı olarak yer aldı.

2019-2020 eğitim-öğretim yılı öncesinde öğretmenler, uzman oldukları, ilgi duydukları veya bir mesleki gelişim etkinliğinde öğrenip etkilendikleri eğitim-öğretim uygulamalarını meslektaşları ile paylaşmak amacıyla bir araya geldi. Basketbol Milli Takım eski baş antrenörü Çetin Yılmaz, Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş ve yazar Polat Doğru'nun ana konuşmacı olarak yer aldığı konferansta çeşitli konularda 45 sunum yapıldı.

İSTEK Okulları tarafından düzenlenen konferansta konuşan Genel Müdür Yardımcısı Esin Elmas, konferansın amacının İSTEK öğretmenlerinin bir araya gelerek farklı alanlardaki uzmanlıklarını birbirlerine aktarmaları olduğunu belirtti. Elmas, "Bu konferans sayesinde eğitimde en iyi uygulamalar bir şekilde ortak bir platformda toplanmış ve paylaşılmış oluyor. Bu bizim için çok önemli. Çünkü kampüslerimiz çok farklı bölgelerde yer aldığı için sene içerisinde bir araya gelme fırsatları olmuyor. Dolayısıyla bu seminer döneminde tüm öğretmenlerimizi bir araya getirip, aynı çatı altında, farklı alanlarda, farklı branşların paylaşımda bulunduğu bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. İkincisi ekip ruhu bizim için çok önemli. Bu paylaşım ortamları sayesinde öğretmenlerimiz bir araya gelerek bir ekip ruhu yakalıyorlar. Dışarıdan gelen konuşmacılarımız da onlara bu anlamda yeni bir vizyon ve değer katarak onlara ilham olmaya çalışıyorlar. Bu anlamda öğretmenlerimizden gelen geri bildirimler de çok olumlu. Bu paylaşımların kendileri açısından hem motivasyon verici hem de eğitici olduğunu söylüyorlar" dedi.

"BAŞARILI DEĞİL DEĞERLİ OLMAYA ÇALIŞIN"

Konferansta 'Takım olmak için etkili iletişim ve geri bildirim' konulu sunumu yapan ana konuşmacılardan Basketbol Milli Takım eski baş antrenörü Çetin Yılmaz, öğretmenlere başarılı olmak yerine değerli olma tavsiyesinde bulundu. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben değerli bir koç olmaya çalıştım. Başarılı bir koç olmak yerine değerli bir koç olmaya çalıştım. Çünkü değerli olduğunuzda başarı doğal olarak geliyor.  Ben öğrencilerimin bir annenin bir babanın emaneti olarak görüp o oyuncuları hayatın her parametresinde zihinsel ve kültürel olarak donanımlarını ve kişiliklerini geliştirip onların bu hayatta değerli oyuncu olmalarını sağlamaya çaba serf ettim. Değerli olmanın koşulu bu."

"KENDİNİZİ TANIMAK İÇİN EMEK VERMELİSİNİZ"

Konferansın bir diğer ana konuşmacısı kişisel gelişim, liderlik, motivasyon gibi alanlarda eğitim veren sosyolog yazar Polat Doğru ise 'Hayata rehber olmak' konulu sunum yaptı. Sunumda insanın yaşam yolculuğunda kendini tanımasının uzun bir süreç olduğunu ve kolay olmadığını belirten Doğru, bu süreçte yapılması gerekenler konusunda tavsiyelerde bulundu. Doğru, "Aslında iki tane temel soru var, ben kimim? ve kim olmak istiyorum? soruları. Bu sorulara yürekten cevap verirseniz yaşam çok kolaylaşıyor. Ama bu sorulara cevap verilemeyince sorunlar başlıyor. Kendinizi tanımakla ilgili emek vermek zorundasınız. Burada önemli nokta heyecan duymak. Bir şeye karşı heyecan duyuyorsanız doğru yerdesinizdir. Bir şeye karşı heyecan duyunca bu alanda sebat ediyor, emek veriyor ve yoruldum demiyorsunuz.  İstemediği bir şeyi yapan insana ne verirseniz verin uzun vadede sürdürülebilir değil" dedi.

İlham veren konuşmaların yanı sıra, 3 farklı oturumda yapılan sunumlarda öğrenci sorunları, müfredat, kişisel gelişim konuları ele alındı. İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları Sınıf Öğretmeni Selim Toy da, 'İlkokul Öğrencilerinde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivitenin Eğitime Etkisi' konulu sunum yaptı. Selim Toy, öğrencilerdeki dikkat eksikliğinde ailelerin ve öğretmenlerin yaklaşımı hakkında bilgiler verdi.

Toy, dikkat eksikliği olan çocukların farkında olmadan unuttuğunu çocukları yönlendirecek kişilerin aile ve öğretmenler olduğunu ifade etti.

Toy sözlerine şu şekilde devam etti:

"İçgüdüsel olarak farklı etkinliklere yöneldiğinde ödevini unutuyor. Burada iş aslında öğretmenlere ve ailelere düşüyor. Bu çocukların peşinden koşmaya devam edecekler. Destekli bir şekilde ilerlendiği zaman bu çocuklar başarıya ulaşacaktır. Sürekli çocukları yargılarsak, her yaptığı yanlışta kızarsak bu çocuklar bir süre sonra savunma mekanizmalarını devreye sokarak yalan söylemeye başlıyorlar. Bu da sırf o an gelecek olan tepkiden kurtulmak için. Karşınıza alıp konuşmak gerekiyor. Yaptıkları iyi şeylerde ne kadar çok tebrik alırsa o kadar mutlu oluyorlar. Sorumluluk bilincini çocuklara bir şekilde aşılamamız lazım"

Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Konferans salonunda ve çeşitli dersliklerde yapılan paylaşım konferansına yaklaşık bin öğretmen katıldı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğretmenler 'Paylaşım Konferansında' bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü
    23:09 Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 50 kiloda gümüş madalya kazanan milli boksör Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye coşkulu bir karşılama ile döndü. Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikincilikle yetinmeyerek daha büyük başarılar hedeflediğini belirtti. Ailesi, antrenörü ve Gençlik ve Spor İl Müdürü de Kılınç'ı tebrik ederek gelecek müsabakalarda başarılar diledi.

  • Xiaomi mi 11 serisi HyperOS güncellemesi aldı
    23:09 Xiaomi mi 11 serisi HyperOS güncellemesi aldı

    Xiaomi, Ekim 2023'te HyperOS'u duyurarak MIUI defterini kapattı. Şirket, önemli değişiklikleri beraberinde getiren bu arayüz yazılımını dağıtma çalışmalarını başlattı. Xiaomi mi 11 serisi de Android 14 tabanlı HyperOS güncellemesi aldı. Güncelleme ile birlikte yeni saat stilleri, yazı tipleri, duvar kağıtları ve widget'lar gibi özelleştirme seçenekleri sunuluyor. Ayrıca, eski modeller için de HyperOS güncellemesi yayınlanacak.

  • Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?
    23:09 Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?

    Getir, son yıllarda büyük bir büyüme göstererek Türkiye sınırlarını aşmış ve Avrupa ülkelerinde de hizmet vermeye başlamıştır. Ancak son gelişmelere göre şirketin küçülmeye hazırlandığı iddia edilmektedir. Getir'in Aralık 2023'te satın aldığı FreshDirect ve Türkiye'de hizmet veren BiTaksi'yi satmayı planladığı söylenmektedir. Şirketten henüz resmi bir açıklama gelmemiştir, bu nedenle küçülme şimdilik bir söylentiden ibarettir. Getir, şu anda Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'de faaliyet göstermektedir.

  • TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir
    23:09 TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir

    TOFAŞ firmasının Türkiye'de Jeep üretimine başlayabileceği ortaya çıktı. Yeni Jeep CEO'su Antonio Filosa'nın maliyetleri düşürmek adına üretimi başka ülkelere kaydırmayı planladığı ve Türkiye'nin seçenekler arasında olduğu biliniyor. Markanın 2030 hedefi ise global satışlarını 2 katına çıkarmak. TOFAŞ ile uzun süreli bir iş birliği ihtimali konuşuluyor.

  • TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor
    23:08 TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Zimbabve'de tarım sektöründe mesleki ve teknik eğitime destek amacıyla çeşitli tarım ekipmanları temin ediyor. TİKA'nın sağladığı yer fıstığı ayıklama ve mısır taneleme makineleri, Zimbabveli gençlerin mesleki eğitimlerine katkı sağlamak için kullanılacak. Proje, Zimbabve'nin tarıma elverişli topraklarında gençlerin geleceğine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • FETÖ/PDY üyesi aranan emniyet müdürü Muğla'da yakalandı
    23:03 FETÖ/PDY üyesi aranan emniyet müdürü Muğla'da yakalandı

    FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan ve KHK ile rütbeleri ve unvanları geri alınan emniyet müdürü, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yakalandı. 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Ş., noterde işlem yaparken gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptı
    23:02 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptı

    İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgedeki gerilimin kimsenin çıkarına olmadığını vurgulayarak itidal çağrısında bulundu. Sunak ayrıca, Gazze Şeridi'ne yönelik yardımların artırılmasını istedi.

  • Kuşadası'nda Kruvaziyer Gemisi İskeleye Çarptı
    23:02 Kuşadası'nda Kruvaziyer Gemisi İskeleye Çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle gemide ve iskelede maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Olay, cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

  • İzmir'de Öz Kardeşini Öldüren Zanlı Sırbistan'da Yakalandı ve Türkiye'ye Getirildi
    23:00 İzmir'de Öz Kardeşini Öldüren Zanlı Sırbistan'da Yakalandı ve Türkiye'ye Getirildi

    İzmir'de öz kardeşini öldüren cinayet zanlısı, Sırbistan'a kaçtıktan sonra İnterpol'ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nda yakalandı. Sırbistan'a giden İzmir polisi tarafından havayolu ile Türkiye'ye getirilen zanlı, İzmir'de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlı, sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşiyle aralarındaki husumetten dolayı cinayeti işlediğini söyledi.

  • Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı'na saldırı girişimi
    22:57 Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı'na saldırı girişimi

    Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ile yol kapatma tartışması sebebiyle tartışan şüpheliler, belediye başkanına saldırmaya kalkıştı. Şüpheliler, çevredekilerin müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı. Demirtaş ve yakınları olaydan yara almadı. Polis ekipleri şüphelilerin ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.


Advertisement